Am de vanzare 1 hectar de padure, pentru care detin numai Titlul de proprietate. Vreau sa stiu ce acte sunt necesare pentru a o putea vinde, daca este necesara/obligatorie inscrierea in Cartea Funciara. De asemenea, as vrea sa stiu cum se face Punerea in posesie, daca si aceasta Punere in posesie este necesara pentru vanzare si cum trebuie sa procedez sa o obtin, in conditiile in care primarul din zona in care se afla padurea refuza sa faca acest lucru. Multumesc!
Buna ziua,
Normal era ca la momentul inmanarii titlului sa solicitati si sa fie incheiat si P.V. de punere in posesie efectiva.
DA, fara cadastru si intabulare nu va poate face nimeni acte legale de vanzare cumparare.
Pentru punerea in posesie si incheierea P.V. de punere in posesie va sfatuiesc sa va adresati in scris atat primariei locale cat si ocolului silvic
Daca se refuza va adresati instantei de judecata.
Consultati un avocat care sa va sprijine in demersuri.
Intrebaţi despre eventuala existenţă a procesului verbal de punere în posesie la primăria care a intocmit documentaţia pentru obţinerea Titlului de proprietate. Sunt multe primării care nu comunică oamenilor emiterea acestor PV. Eu am fost într-o situaţie similară, tatăl meu a dat în judecată primăria pentru faptul că nu fusese pus în posesie. Şi, ce să vedeţi? La proces reprezentanţii primăriei au prezentat PV de punere în posesie, emis cu cca 4 ani (da, aţi citit bine: 4 ani) înainte de momentul în care au fost daţi în judecată. Titlul de proprietate se emite, în mod normal, după punerea în posesie. Aşa că există toate şansele, în cazul dvs., ca punerea în posesie să fie făcută prin proces verbal, dar dvs. să nu fiţi informat de către primărie de acest aspect. Sfatul meu, din experienţa proprie: formulaţi o cerere scrisă la primărie prin care să solicitaţi PV de punere în posesie şi depuneţi-o la Registratură, cu număr de înregistrare. E foarte posibil să fiţi surprins (în mod pozitiv) de rezultate.
Pe de altă parte - tot din experienţa proprie - vreau să vă spun că greutăţile nu se opresc aici. La cadastru vă va trebui planul parcelar aprobat de primar şi - cel puţin eu - am întâmpinat mari probleme la acest capitol. De fapt, întâmpin în continuare aceste probleme, deoarece la primărie mi s-a spus că ei nu au aşa ceva şi că să-l fac eu. Ceea ce este o aberaţie, deoarece primăriile întocmesc aceste planuri parcelare, care cuprind toate parcelele zonei respective. Pe de altă parte, este şi o minciună sfruntată, deoarece la procesul despre care v-am spus au depus la dosar şi planul parcelar (însă era la nivelul anului 2010, deci vechi, iar aceste planuri se actualizează periodic de către primărie). Nu ştiu care sunt jocurile, dar se petrec lucruri strigătoare la cer, iar funcţionarii respectivi care ori sunt incompetenţi, ori rău intenţionaţi, ori au interese proprii (ori toate la un loc) nu sunt traşi de nimeni la răspundere.
Plan cadastral
tutu12
In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament .
Primaria ... (vezi toată discuția)