avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt eligibila pentru indemnizatie CCC daca mi-am dat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt eligibila pentru indemnizatie CCC daca mi-am dat demisia inainte de a naste?

Buna ziua,

daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie de crestere a copilului?

Se iau in calcul ultimele 12 luni cu venituri din urma, sau pierd dreptul la indemnizatie cu totul?
Multumesc!
Care este data prezumata a nasterii ?
Buna ziua, sunt angajat la o firma din luna mai 2016 pana in prezent. Sotia mea a nascut pe 15 aprilie 2019, ea nu a muncit deloc in ultimii 2 ani, iar acum cand vreau sa intru in ccc angajatorul vrea sa imi desfaca contractul...ca sa nu imi semneze adeverinta. Nu avem o relatie tocmai buna... Mai pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului daca imi desface contractul de munca inainte de a depune actele?
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

In speta, beneficiati de indemnizatia pentru CCC chiar daca incetati raportul de munca.
Buna ziua,
Am si eu o situatie similara cu cele enuntate mai sus, insa cu mici diferente. Am lucrat in mod constant cu CIM mai multi ani, pana in Noiembrie 2018. Nasc in luna Octombrie 2019. Cele 12 luni care se iau in calcul pentru indemnizatie sunt ultimele 12 lucrate, adica Decembrie 2017- Noiembrie 2018, sau ultimele 12 luni dinaintea nasterii, adica Noiembrie 2018- Octombrie 2019? Mentionez faptul ca in perioada Ianuarie 2019- Aprilie 2019 am lucrat in Spania, dar nu stiu daca pot obtine de la angajator toate actele necesare pt a le depune. Pentru moment am doar formularul E104, deoarece contractul si nota de lichidare, unde sunt trecute salariile, sunt fara stampila, iar pana acum nu am reusit sa il conving sa mi le stampileze(sustine ca niciodata nu a lucrat cu stampile).Daca reusesc, se iau si acestea in calcul? Multumesc!
Ar trebui sa va interesati la AJPIS, intrucat :

Ordin 1474/2011
situatie :
O persoană care a realizat o perioadă din cele douăsprezece luni anterioare datei naşterii copilului activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului a desfăşurat activităţi profesionale în România poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România?

solutie : Dacă persoana a realizat activităţi profesionale în România pe perioada dinaintea datei naşterii copilului, atunci potrivit prevederilor art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 883/2004, se supune legislaţiei române în vigoare. Aceasta poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România, prin totalizarea perioadelor de activitate realizate în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, aplicând prevederile art. 8 din Regulamentul (CE) nr. 883/2004 şi ale art. 12 din Regulamentul (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială. Conform acestor prevederi perioadele de activitate desfăşurate în alt stat membru se totalizează şi se adaugă celor realizate în România, în măsura în care acest lucru este necesar, în vederea deschiderii dreptului la indemnizaţia pentru creşterea copilului. Totalizarea perioadelor de activitate realizate în alte state membre este posibilă dacă persoanele care au realizat activităţi profesionale în alte state membre se supun legislaţiei din România la data naşterii copilului.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Irinaely6 Irinaely6 Buna seara ! Intrebarea mea este urmatoarea pana pe data de 1 martie 2017 am beneficiat de indemnizatie crestere copil apoi lunile urmatoare nu am lucrat nici ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu postnatal Ana Niculescu Ana Niculescu Buna ziua, am lucrat 3 ani pana in luna mai a acestui an (2017) la o gradinita. Contractul s-a incheiat in 4 mai. In iunie a aparut sarcina. In 28 august voi ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Lps ped Lps ped Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare: Am lucrat, dupa cum urmeaza: 15 sept. 2015-15 iun. 2016 15 sept. 2016 -16 iun. 2017 Acum voi avea contract tot ... (vezi toată discuția)