avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anii lucrați în UE pot fi recunoscuți și luați ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anii lucrați în UE pot fi recunoscuți și luați în considerare ca spor de vechime la o firmă din România?

Un roman daca a lucrat in afara, in zona U.E. timp de 6 ani, apoi s-a intors in Romania si si-a gasit un job la o firma, cum poate sa faca in asa fel ca vechimea de munca lucrata in U.E. sa ii fie recunoscuta si considerata ca spor de vechime la firma din Romania?
In strainatate s-a lucrat cu contract de munca in tara respectiva, cu acte in regula, vechimea va fi considerata si la pensie, dar ma intereseaza sa stiu cum se procedeaza ca patronul de la firma din Romania sa recunoasca si sa admita si anii de munca din U.E. pentru a fi adaugati ca spor de vechime.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Adeverinta de vechime nu o puteti lua de la nicio institutie din tara ... mergeti la angajatorul dvs si i-o prezentati daca o aveti eliberata din Rep. Moldova.
Multumesc!
Buna ziua,daca lucrez in Slovacia( circula zvonuri ca Romania si Slovacia nu au un acord semnat intre ele) mi se va pune vechimea in munca din acea tara si la noi? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca in suedia Radu Husar Radu Husar Salut, am lucrat timp de 5 luni in Suedia si as dori sa stiu daca trebuie sa completez vreun formular sau ceva, si unde trebuie dus, pentru a imi adauga ... (vezi toată discuția)
Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Vechimea in munca prestata intr-un stat al Uniunii Europene se considera vechime in munca la un job in Romania pentru a i se calcula sporul de ... (vezi toată discuția)