avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Estimare valorii contractului atribuit prin achizitie ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Estimare valorii contractului atribuit prin achizitie directa

A vand in vedere pricipiul anualitatii si dreptul AC de a prelungi contractul initial conform art 165 din norme,
valoarea estimata a contractului de furnizare cu caracter de regularitate atribuit prin achizitie directa, cu durata de la august 2016 pana la 31 dec 2016 cum ar trebui calculat:
1. cu cantitati si preturi estimate pana la 31 dec si : si ca clauza specific posibiliatea de prelungire cu cantitati si preturi estimte pe inca 4 luni sau
2. estimez pe 12 luni, conform art. 20 din lege.
Pana in prezent am cumparat pe baza de comanda, si asta ar fi primul contract de furnizare in cazul produsului respectiv.

Art. 165. - (1) Autoritatea contractantă are dreptul de a prelungi durata contractelor de furnizare sau de servicii cu caracter de regularitate, încheiate în anul precedent şi a căror durată normală de îndeplinire expiră la data de 31 decembrie, dacă se îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii: a) în documentaţia de atribuire, elaborată cu ocazia atribuirii contractului iniţial, s-au prevăzut posibilitatea de suplimentare a cantităţilor de produse şi servicii deja achiziţionate, precum şi nivelul maxim până la care va fi posibilă o astfel de suplimentare; b) în documentaţia de atribuire, precum şi în contract este prevăzută în mod explicit o clauză prin care dreptul autorităţii contractante de a opta pentru suplimentarea cantităţilor de produse sau de servicii este condiţionat de existenţa resurselor financiare alocate cu această destinaţie; c) valoarea estimată a contractului iniţial s-a determinat prin luarea în considerare a variantei în care autoritatea contractantă optează pentru suplimentarea la nivelul maxim prevăzut a cantităţilor de produse sau servicii; d) prelungirea contractului iniţial nu poate depăşi o durată de 4 luni de la data expirării duratei iniţiale de îndeplinire a acestuia.

Art. 20. — În cazul contractelor de achiziție publică de produse sau de servicii cu caracter de regularitate ori care se intenționează să fie reînnoite în cursul unei anumite perioade, valoarea estimată a achiziției se calculează pe baza următoarelor: a) fie valoarea reală globală a tuturor contractelor similare succesive atribuite în ultimele 12 luni sau în anul bugetar anterior, ajustată, acolo unde este posibil, pentru a lua în considerare modificările cantitative și valorice care pot surveni într-un interval de 12 luni de la data contractului inițial; b) fie valoarea estimată globală a tuturor contractelor succesive atribuite într-un interval de 12 luni de la prima livrare.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2016
kannam, utilizator
Cel mai recent răspuns: kannam , utilizator 09:48, 28 Iulie 2016
As mai avea o intrebare : daca postez anuntul cu furnizarea respectiva , la valoarea estimata a contractului ce valoare sa trec: valoare estimata calculata pana la 31 decembrie sau valoare globala estimata inclusiv estimarea suplimentara pe 4 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract pincag pincag Cu cat se poate prelungii termenul unui contract de achizitie publica ?care este baza legala? \ (vezi toată discuția)
Act aditional semnat dupa expirarea contractului ContSters14414 ContSters14414 Am urmatoarea speta, la care as dori lamuriri URGENTE : Un contract de prestari servicii, incheiat de o institutie publica, in temeiul prevederilor Oug ... (vezi toată discuția)
Suplimentare cantitate contract in urma organizarii unei cereri de oferte say say Este o anumita limita a suplimentarii care se poate trece in Caietul de Sarcini al unei Cereri de oferte? Gen \"cantitatea se poate suplimenta numai cu x% din ... (vezi toată discuția)