Buna ziua
Locuiesc inpreuna cu sotia si fetita mea intr-un imobil in care mai locuieste si soacra mea impreuna cu cumnata si cumnatul meu .Imobilul (casa) fiind destul de mare pentru 3 familii.In urma unor altercatii cu cumnatul meu,acesta m-a lovit in cap cu o bucata de lemn pierzandu-mi pe moment constiinta si cand mi-am revenit m-a mai lovit cu acelasi lemn si in zona gatului si bratului.Copilul meu auzind ce se petrece a chemat politia la 112 care la randui a chemat salvarea si dupa analizele facute a rezultat ca am avul un mare noroc prin faptul ca lemnul cu care m-a lovit avea cuie si un cui mi-a facut o plaga deschisa la umar (daca era la cap ?).Nu a necesitat internare si am fost trimis acasa La politie cat si la spital am declarat ca fiind agresiune si i sa intocmit dosar penal Azi plec sa scot certificat medical pentru al pune la dosar.In acest timp cumnatul meu continua sa ameninte spunand ca are pile si bani si poate sa imi faca ce vrea el cu viata mea si a familiei Nu este la prima abatere de acest fel si tind sa ii dau dreptate pentru ca politia inafara de avertismente sio ceva amenzi nu a facut nimic.locuind in aceasi imobil ma pot astepta sa vina peste mine sa imi dea in cap mie sau familiei.Ce ma indrumati sa fac?Daca trebuie avocat,am sa pun unul desi nu sunt in stare buna cu banii.Daca trebuie sa mai depun ceva plangere,am sa o fac.
Am primit pana la urma un nr de dosar Am angajat un avocat pentru mentinerea relatiei cu organele de ancheta pentru ca altfel dosarul meu tinde sa se uite undeva intr-un sertar.Fac drumuri de Bucuresti si am depus cerere pentru audienta la M.A.I urmand a mi se comunica data si ora.Sigurul lucru care ma nedumereste este faptul ca la numeroasele solicitari,plangeri,sesizari adresate organelor de politie primesc acelasi raspuns.,,,Sesizarea dumneavoasta a fost luata in considerare urmand a se lua masurile impuse de legea 611991 ,, Cam cu asta raman in urma sesizarilor.In aceste cazuri invinuitul isi permite sa faca in continuare amenintari ,etc,etc.Chiar nu se poete face nimic? sau dupa ce intra peste mine si familia mea sau imi silueste fetita eu voi primi in continuare acelasi raspuns.,,Sesizarea....,,Acum intelegeti de ce imi trebuie un avocat?
Depinde de încadrarea juridica a faptelor.
Aici cred eu ca e problema.
Totuși, dacă aveți avocat ar trebui ca acesta sa știe cum sa facă ca sa va ajute încercând diverse lucruri și chiar sa fie intimidat agresorul.
Dacă nu a făcut atunci când trebuia probabil ca ati ales greșit avocatul.
Acum agresorul a prins curaj și e și mai complicat...ca ii pare ca legea nu ajunge la el...
Avocatul meu mi-a spus ca a informat organele de ancheta (parchet) si mi sa comunicat ca urmeaza a fi audiat eu cat si agresorul.O.k ,dar in cat timp ? Avocatul imi spune ca pana atunci nu ...prea...poate face mare lucru (atat ca va insista sa se urgenteze cazul) Cum spuneati,agresorul prinde aripi ca nu se face nimic.Sunt o fire incapatanata si daca trebuie sa plec pana la ministru....am sa o fac.
La audierea lui sa fie si avocatul dvs. si sa puna presiune pe el.
Este grav ceea ce se intampla si daca organele de stat nu iau atitudine se poate ajunge la fapte foarte grave fie de o parte fie de alta.
Daca va ataca si bagati o furca il el politia va va considera vinovat chiar daca va aparati si veti trece printr-o ancheta dificila.
Daca ii dadeati si dvs. cu un lemn in cap in timp ce va ataca si va aparati daca el murea va putea acuza de omor chiar daca va aparati.
Sunt aspecte foarte criticabile sub aspect juridic chiar daca legea va da dreptul de a va apara.
Politia trebuie sa se implice si sa inceteze astfel de actiuni ilicite din partea lui.
Ar fi bine ca avocatul dvs. chiar sa faca un memoriu temeinic motivat si sa prezinte cazuistica din care rezulta ca lucrurile pot degenera in astfel de cazuri.
Rolul politiei este in primul rand un rol preventiv de natura de a evita comiterea de fapte penale dar adesea uita acest lucru.
Din pacate si avocatii pot uita adesea sa le reaminteasca atunci cand este cazul...
Dupa parerea mea e bine ca avocatul sa ii ia la rost...un pic mai tare si sa le faca morala...