Buna ziua
Locuiesc inpreuna cu sotia si fetita mea intr-un imobil in care mai locuieste si soacra mea impreuna cu cumnata si cumnatul meu .Imobilul (casa) fiind destul de mare pentru 3 familii.In urma unor altercatii cu cumnatul meu,acesta m-a lovit in cap cu o bucata de lemn pierzandu-mi pe moment constiinta si cand mi-am revenit m-a mai lovit cu acelasi lemn si in zona gatului si bratului.Copilul meu auzind ce se petrece a chemat politia la 112 care la randui a chemat salvarea si dupa analizele facute a rezultat ca am avul un mare noroc prin faptul ca lemnul cu care m-a lovit avea cuie si un cui mi-a facut o plaga deschisa la umar (daca era la cap ?).Nu a necesitat internare si am fost trimis acasa La politie cat si la spital am declarat ca fiind agresiune si i sa intocmit dosar penal Azi plec sa scot certificat medical pentru al pune la dosar.In acest timp cumnatul meu continua sa ameninte spunand ca are pile si bani si poate sa imi faca ce vrea el cu viata mea si a familiei Nu este la prima abatere de acest fel si tind sa ii dau dreptate pentru ca politia inafara de avertismente sio ceva amenzi nu a facut nimic.locuind in aceasi imobil ma pot astepta sa vina peste mine sa imi dea in cap mie sau familiei.Ce ma indrumati sa fac?Daca trebuie avocat,am sa pun unul desi nu sunt in stare buna cu banii.Daca trebuie sa mai depun ceva plangere,am sa o fac.
Daca ati depus plangere la politie ar trebui sa fie suficient. Nu aveti neaparat nevoie de un avocat, insa macar sfatul unui jurist ar fi necesar ca sa puteti urmari mersul dosarului. Cat priveste protectia dvs., dat fiind faptul ca locuiti la gramada, ma tem ca nu prea are cine sa va protejeze. Urmeaza sa fiti audiat atat dvs., faptuitorul, martorii, etc si in functie de asta se va dispune in consecinta. Intre altele aveti posibilitatea sa informati atat organul de cercetare penala, cat si procurorul cu privire la faptul ca sunteti expus, dvs. si familia, la posibile agresiuni si va puteti prevala de drepturile dvs. conform art.81 cpp.
Va multumesc de raspuns.Un mic raspuns daca se poate va rog.Pot optine un ordin judecatoresc de restrictie avand in vedere (am omis sa spun) ca invinuitul nu locuieste cu forme legale in imobil adica are o alta adresa.,la fel pot sa spun si despre mine dar in schimb sotia mea are domiciliul in acel imobil.Stiu ca este putin ciudat dar soadesiicra noastra (proprietara) nu vrea sa treaca nimic pe numele meu sau a invinuitului pe motiv ca ...vindem si bem banii...desii eu nu consum alcool ..
Teoretic procurorul poate dispune, atunci cand este cazul, luarea masurii controlului judiciar pe cautiune si poate impune inculpatului sa repecte anumite obligatii, intre care si sa nu se apropie de persoana vatamata sau de membrii familiei acesteia, in fapt insa, nu cred ca se va intampla asa ceva.
Daca il dau in judecata,avocatul poate sa ceara o suma de nu o sa poata plati si atunci ce ziceti ? se mai potoleste? sau daca sotia cere sa nu se mai apropie de fam ei asta insemnand parasirea imobilului avand in vedere protejarea familiei Oricum astept un numar de dosar (cazul este trimis la procuratura de unde mi sa spus ca va fi repartizat si numai atunci pot sa ma interesez de caz)