avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit minim in cazul firmelor inactivi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit minim in cazul firmelor inactivi

Buna ziua! Au trecut cativa luni si inca nu m-am putut lamuri, daca firmele inactivi trebuie sa plateasca impozit minim sau nu? Firma despre care este vorba nu a avut activitate deloc!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 13:26, 21 August 2009
Daca o firma este inactiva, nu trebuie sa plateasca impozitul minim (si nici un alt impozit sau nici o alta taxa), insa faptul ca firma respectiva este una inactiva trebuie declarat la ORC (cel putin).
prin normele de aplicare ale codului fiscal exista o prevedere care spune ca societatile aflate in inactivitate temporara la 1 mai nu se supun prevederilor in legatura cu impozitul minim....acea prevedere nu spune de ORC nimic
Are activitatea suspendata la ORC sau doar nu a avut activitate?
Daca nu a fost suspendata activitatea la ORC si apoi facute demersurile necesare la Administratia Financiara, plateste impozit forfetar, pana la suspendare sau dizolvare.
Nu a avut deloc activitate si a fost declarat si la ORC
Daca ati facut suspendarea la ORC si ati definitivat si la Administratia Financira, adica ati depus actele de la registru si ati cerut suspendarea, obtinand si raspuns pozitiv, atunci nu platiti impozit forfetar.
Nu confundati inactivitatea, depunerea acelei declaratii pentru firmele fara activitate, cu suspendarea pe o perioada de pana la 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea societate ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si ... (vezi toată discuția)
Cum pot evita impozitul forfetar la o firma inactiva? gelu2 gelu2 Sunt administrator la doua firme. Una inactiva, in care nu sunt singur si una in care sunt asociat unic si cu care mi-am completat ocazional veniturile. Nu imi ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)