buna ziua,
am divortat anul trecut si am in crestere fetita minora;in sentinta de divort este specificata pensia alimentara, in cuantum de 243,75lei, pe care nu o primesc (am primit ceva bani de la fostul sot anul trecut). locuiesc impreuna cu fetita si mama mea, in casa acesteia, iar singura persoana cu venit sunt eu (mama neavând pensie sau alt venit). facand un calcul, incluzând si valoarea pensiei alimentare, 957 venit net + 244 pensie alim. = 1203 total ; daca il impart la 3, venitul pe membru de familie este de 401lei....impartit la 2, acesta este de 601lei/membru.
conform art. 2 alin 2 din legea 277/2010 beneficiaza de alocatie familia formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acestora si care locuiesc impreuna cu aceasta, dar la mine situatia este alta...pe langa copil, eu o intretin si pe mama. Cum as putea sa procedez sau ce trebuie sa fac ca sa demonstrez ca ne gospodarim toate 3, cu un singur venit? si sa pot primi un ajutor de la primarie. in toamna trecuta nu am putut sa fac cerere la scoala fetitei pt bursa sociala pe acelasi motiv....am inteles ca legea spune mama si copilul, dar cu mama mea ce fac? la doctor beneficiaza de asigurarea mea, fiind trecuta la mine ca si persoana in intretinere, acasa mananca de la mine etc.
pe mine ma depasesc maxim legile noastre, pe deoparte ajutam dar intr-un final nu putem sa ajutam...practic ne invartim intr-un cerc