avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie cu clauza

Buna ziua.Va relatez urmatoarea situatie:
Am donat unui asa zis prieten un teren agricol pentru a putea accesa fonduri europene pentru cultura vegetala ,dar fac mentiunea ca in contractul de donatie am stipulat clauza ca nu va putea instraina terenul fara acordul meu ,al donatorului
Acum el vrea sa vanda acest teren fara acordul meu
Rugamintea este de a ma sfatui ce demersuri trebuie sa fac pentru a impiedica sa vanda terenul
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:59, 30 Iulie 2016
Buna ziua,
Vrea el dar nu se poate atata timp cat nu ii dati acordul expres la notar.
Eu inteleg ca acel teren l-ati donat la notar cu clauza de instrainare.
Nu se va putea realiza vânzarea deoarece există menționată în contract acea clauză. Probabil că prietenul dvs vrea să vă solicite acordul pentru vânzare, acord pe care puteți sau nu să îl dați.
:oops:Interventie moderator.
E frumos din partea dvs, ca multumiti colegilor consultanti insa am rugamintea sa ramaneti aici la topicul deschis initial ( pct.3.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
miculceaslov a scris:

Multumesc d lor avocati pentru timpul acordat si pentru raspuns.
Doamne ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire dupa divort fara partaj Mihail1968 Mihail1968 În urma divorțului mi-a fost încredințat copilul iar partajul bunurilor dobândite (teren +casă)etc.nu sa efectuat. În urmă cu ceva timp fosta soție a ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Mihaita30ct Mihaita30ct Buna ziua! as vrea sa stiu in ce conditii se poate semna sau incheia un contract de intretinere cu clauza viagera in conditiile in care MAMA mea este ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie cu clauza de intretinere ralucacornelia ralucacornelia Poate fi incheiat un Contract de donatie cu clauza de intretinere de catre o persoana care are in tutela un adult pus sub interdictie?? Daca da, cum se ... (vezi toată discuția)