avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Trecerea unui teren din agricol în intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Trecerea unui teren din agricol în intravilan

Terenul nostru are 20 ha si se gaseste în Ilfov. Pe titlul de proprietate, este scis ca are folosinta agricola. Nu avem nici un proiect, dar dorim sa obtinem avizele cu speranta ca îl putem vinde mai repede si cu un pret mai avantajos. Primaria comunei ne cere sa prezentam un proiect si documentatia respectiva.

E posibil sa facem PUZ-ul fara sa avem un proiect autentic ?
E posibil sa obtinem scoaterea cin circuitul agricol fara sa prezentam planuri si caiet de sarcini ?

Multumesc anticipat.

Precizez ca în 2009 am obtinut avizul favorabil si din partea Primariei si de la CJ-Ilfov , Certificat de Urbanism. Din pacate n-am mers la ANIF si valabilitatea aprobarilor a expirat.
Cel mai recent răspuns: vanip , utilizator 14:25, 1 August 2016
Pentru inceput trebuie sa stim ca terenurile agricole sunt terenurile agricole productive - arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, plantatiile de hamei si duzi, pasunile, fanetele, serele, solariile, rasadnitele si altele asemenea -, cele cu vegetatie forestiera, daca nu fac parte din amenajamentele silvice, pasunile impadurite, cele ocupate cu constructii si instalatii agrozootehnice, amenajarile piscicole si de imbunatatiri funciare, drumurile tehnologice si de exploatare agricola, platformele si spatiile de depozitare care servesc nevoilor productiei agricole si terenurile neproductive care pot fi amenajate si folosite pentru productia agricola, iar terenurile din intravilan, sunt cele aferente localitatilor urbane si rurale, pe care sunt amplasate constructiile, alte amenajari ale localitatilor, inclusiv terenurile agricole si forestiere.
In jurul terenului nostru si alti proprietari au obtinut trecerea în intravilan, caci în perspectivele de urbanizare a judetului Ilfov, aceasta zona care e stabatuta de un inportant drum national, va fi afectat altor destinatii decît agricultura.

Va multumim ca ati gasit timpul sa ne raspundeti, dar am fi dorit sa avem un sfat concrect.

Daca ne puteti da lamuriri în acest sens, va multumim anticipat si va dorim mult bine si sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destinatia si folosinta terenului Mihaela Enache Mihaela Enache Care e distinctia intre \"destinatia\" unui teren si \"categoria de folosinta\" a unui teren? Ex: teren cu destinatie forestiera si categoria de folosinta : ... (vezi toată discuția)
Contract arenda monica_ofice monica_ofice conform art.1 aliniat.2 din Lg.16/1994-modificata in 2008 , nu se enumera terenurile ocupate cu pasuni permanente sau fanetepentru a fi arendate .Nu sunt si ... (vezi toată discuția)
Un teren construibil poate redeveni agricol? helgapopa helgapopa Am cumparat mai demult un teren intravilan in Ilfov cu destinatie curti-constructii. Am obtinut certificat de urbanism pentru el, dar nu am construit nimic. ... (vezi toată discuția)