avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer proprietate

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma indrumati in urmatoarea problema.
Matusa mea a devenit, in urma decesului sotului , unic proprietar al unui apartament.
Nu are mostenitori directi ( copii ) si ar dori ca acesta proprietate sa intre in posesia mea.
As dori sa stiu daca in afara de contract de vanzare -cumparare sau donatie mai exista si alta varianta si care dintre variante necesita costuri notariale mai mici.
As mai vrea sa stiu daca actele notariale se pot face in alt judet decat cel in care este adresa apartamentului. Eu locuiesc in Brasov iar matusa mea in Prahova.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:09, 20 August 2009
matusa dvs. v-ar putea face, pe langa ovanzare sau o donatie , un testament, insa acest lucru inseamna ca veti deveni proprietar abia dupa decesul dansei. Costurile sunt destul de mari ,atat in cazul v-c cat si in cazul donatiei.
Puteti incerca varianta unui antecontract de vanzare cumparare si apoi validarea acestuia in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sau donatie iulia bumbu iulia bumbu Mama poseda o casa si un teren viran. Ce e de facut pentru a intra in posesia lor, eu fiind singura mostenitoare, sa astept decesul mamei pentru succesiune ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie sau contract vanzare-cumparare? Mira_A Mira_A Buna ziua, Va rog o informatie, solutia cea mai rapida, pentru ca un fiu sa intre in posesia unui imobil, apartament. - proprietarul apartamentului ... (vezi toată discuția)
Mostenire Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Buna ziua, Matusa mea,sora bunicii mele,in varsta de 78 ani,doreste sa ne faca acte pe proprietatea ei,sotul a decedat cu ceva ani in urma,iar unicul ei fiul ... (vezi toată discuția)