avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nelamurire cheltuieli asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nelamurire cheltuieli asociatie

In 2010 seful de asociatie a decis igienizarea casei scarii(fara a exista un tabel semnat de locatarii scarii si fara a informa asupra cotei parte a fiecaruia). Dupa efectuarea lucrarii de igienizare, a aparut nota de plata, adica aproximativ 800 RON pentru fiecare apartament(suma care personal mi se pare imensa pentru un varuit si vopsit, plus o usa la intrare). Acum a postat un tabel al rusinii(asa l-a intitulat) afisat la avizier, care contine numele locatarilor care nu au platit suma ceruta. Intrebarile mele sunt:1.Avea dreptul de afisare a acestui tabel? 2.Sunt obligat sa achit aceasta suma in ciuda faptului ca nu s-a semnat nimic? Va multumesc anticipat!
~ Conținut șters la cerere ~
Renovarile se achita din fondul de reparatii. Ati avut constituit un astfel de fond de reparatii in anul 2010?
Astfel de reparatii/renovari se aproba la nivel de adunare generala si se prevad in bugetul de venituri si cheltuieli.
Daca nu ati avut fond de reparatii atunci din ce a platit firma care a renovat? Cheltuielile trebuiau introduse in listele de plata in rate pe parcursul mai multor luni.
Din cate imi aduc aminte, sefa de asociatie s-a ocupat de incredintarea lucrarii(unei firme cu care si-a renovat si apartamentul personal) si a platit din banii ei, dar am sa ma documentez la asociatie si am sa revin. Va multumesc!
Nu ar strica sa cereti de la asociatie, sa vedeti factura de plata si devizul de lucrari intocmite de catre firma care a facut renovarea.
Domnule Chris, vad că aveți cam aceeași problema cu șefii asociației, referitoare la aceste lucrări făcute fără vreo înștiințare sau aprobare din partea proprietarilor, care sunt consumatorii finali ai acestor lucrări, nu cei plătiți ca și angajați ai noștri, și care fac orice să ne buzunărească en-gros, de parcă ar fi moșia lor, iar noi să executăm ceea ce decid ei pe proprietatea noastră ! Citiți și postările de-aici, poate vă ajută ceea ce am descoperit noi: www.avocatnet.ro/content/for...
Oricum, suma de 800 lei de apartament cerută, mi se pare imensă, mai ales pentru ce lucrare s-a efectuat !
Spuneți-ne câți proprietari sunteți pe scara respectivă, să calculăm cât ar costa lucrarea asta "de lux".
Să zicem că aveți ca la scara noastră, 16 apartamente. Astfel, ne-ar ieși la socoteală că lucrarea ar fi costat 16 apt. x 800 lei = 12.800 lei !
Nici măcar reparația acoperișului n-ar costa atât de mult !
Soluția e să cereți Devizul lucrării, să vedeți ce a costat atât de mult !
Sigur veți rămâne perplex la costul materialelor, al manoperei sau al altor elemente ale lucrării de renovare !

Alte discuții în legătură

Termopane instalate pe scara fara instiintarea si fara acordul proprietarilor ! asa123 asa123 Administratorul Asociației noastre (care am aflat că nu are Atestat de la Primărie) a hotărât intempestiv, împreună cu ceilalți din conducerea ... (vezi toată discuția)
Acoperișul blocului Adriana241971 Adriana241971 Locuiesc la etajul 4 si de foarte mulți ani plouă în apartament ...intrebarea mea e : e datoria mea să repar acoperișul blocului sau lucrările de ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)