avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Situatie locuri vacante si punct de lucru al firmei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Situatie locuri vacante si punct de lucru al firmei

Buna ziua,
daca angajez o persoana la un punct de lucru al companiei din alt judet, unde trebuie sa trimit situatia locurilor de munca vacante ? la agentia unde are domiciliul viitorul salariat si implicit este punctul de lucru sau la agentia unde este declarat sediul social al firmei? Iar daca nu s-a aflat in somaj mai trebuie sa ridice si repartitia?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 1 August 2016
1. Lista cu locurile de munca vacante se trimite la Agentia de Somaj de care apartine sediul punctului de lucru (daca acesta este inregistrat legal).

2. Daca viitorul salariat nu este inregistrat la Agentia de Somaj nu mai este nevoie de dispozitia de repartizare.
si aceasta situatie se poate trimite si azi ( daca azi este data inceperii activitatii) sau trebuia trimisa de vineri? Multumesc frumos.
Potrivit art.10 alin.1 din Legea 76/2002, angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii. (alin.3 al art.10 din Legea 76/2002)

Cand a fost vacantat acel post ?
1. Puteti sa o trimiteti si astazi.

2. Daca va trimite pe cineva cu dispozitie de repartizare, o refuzati pe motiv ca ati angajat deja alta persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitie de la somaj mirusaby mirusaby Buna ziua, Lamuriti-ma si pe mine daca este sau nu obligatorie la angajare repartitia de la AJOFM . Care este baza legala ? (Cunosc o situatie in care ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)
situatie repartitia somaj ionela11 ionela11 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in ce situatie este necesara obtinerea repartitiei de la AJOFM la angajarea unei persoane, care este baza legala si cui ... (vezi toată discuția)