avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbarea carnetului de conducere din britanic in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbarea carnetului de conducere din britanic in carnet de conducere romanesc

BUNA ZIUA

Sint un cetatean roman care doreste o informatie pertinenta in ceea ce priveste preschimbarea unui carnet de conducere britanic in carnet de conducere romanesc cu aceeasi valabilitate administrativa prin mandatar adica procura speciala la consulat! Mentionez ca pasii care am urmat pina acum au fost urmatorii : am citit
ordinul 163 din 2011 in care se spunea ca se poate preschimba din carnet de conducere strain in carnet de conducere romanesc cu aceeasi valabilitate administrativa, am vorbit la suceava eu fiind din suceava ,cu seful serviciu carnete de conducere care mi-a confirmat ca pot sa -l schimb din carnet de conducere strain in romanesc prin procura speciala dar numai cu aceeasi valabilitate! am fost la consulat am facut procura speciala ,am trimis in romania pasaportul,procura ,carnetul de conducere britanic si 2 poze recente .Cind procuratorul meu a ajuns la ghiseu i s-a zis ca nu se poate ca trebuie sa se prezinte personal sa-i faca poze si sa semneze ,asta era vineri iar astazi seful serviciului carnete de conducere suceava cu care am vorbit personal ,contrar celor spuse anterior mi-a spus ca nu se poate ca a vorbit cu superiorii si i-a interzis aceasta preschimbare! Deci eu nu mai inteleg nimic daca exista procura facuta la consulat si legea spune clar ca se poate preschimba din carnet de conducere strain in romanesc cu aceeasi valabilitate administrativa de ce se refuza acest lucru! As dori un raspuns clar si pertinent sau unde m-as putea adresa pentru o informatie corecta daca cetatenii romani care locuiesc si in strainatate nu pot sa-si preschimbe actele decit daca se prezinta personal?deci intrebarea mea este

posed carnet de conducere britanic si vreau sa-l preschimb in carnet de conducere romanesc cu aceeasi valabilitate administrativa !

ce pot sa fac si ce pasi trebuie sa urmez

am carnet de conducere britanic,procura speciala facuta la consulatul romaniei de la londra pentru mandatar care sa-mi schimbe carnetul de conducere, 2 poze conform marimii care trebuie ,cerere facuta de procuratorul meu,si taxa de preschimbare.

Va rog sa-mi spuneti daca conform ordinului 163/2011 mai pot sau nu preschimba acest carnet cu aceeasi valabilitate administrativa sau daca legea s-a modificat si acest serviciu nu se mai poate face!

As vrea sa-mi trimiteti un raspuns pe adresa mea de email georgeta000@ yahoo.co.uk si as vrea daca se poate textul din lege unde gasesc specificatia respectiva de modificare!

Va multumesc si va rog sa ma intelegeti ,de asemenea va rog sa ma scuzati dar dupa un demers indelungat ,timp in care am primit informatiile pe care le-am enumerat am fost refuzata si am primit raspunsul ca nu se poate!

Cu stima ,va multumesc anticipat si astept un raspuns pertinent

1/08/2016

Alte discuții în legătură

Preschimbarea permisului dintr-un stat non ue in cel românesc catalincsd catalincsd Bună ziua. As dorii să aflu o informație ! În perioada următoare doresc să plec catre Regatul Unit al Marii Britanii deoarece am primit un post de șofer ... (vezi toată discuția)
Permis auto - cetatean roman aflat in strainatate praty praty sunt in strainatate si imi expira permisul auto ,nu stiu daca pot sa-l schimb aici si ce acte imi trebuie.:( as dori un raspuns cat mai repede va ... (vezi toată discuția)
Schimbarea permisului de conducere unguresc cu cel romanesc HenrietaSch HenrietaSch Buna ziua, Anul trecut mi-ai facut permisul de conducere in Ungaria, iar acuma mi-asi preschimba in cel romanesc. In momentul dat traiesc in afara Europei ... (vezi toată discuția)