avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie romanca cu un cetatean algerian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie romanca cu un cetatean algerian

buna, am si eu o intrebare.in cat timp se poate recunoaste casatoria dintre o romanca si un cetatean algerian la noi in romania, si cum se poate face reintregirea familiei pt a putea sta impreuna,si care sunt conditille reintregirii familiei?casatoria a fost oficializata in algeria , va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:19, 30 Septembrie 2014
Casatoria trebuie inregistrata in registrele de stare civila romanesti, nu este recunoscuta din oficiu. Nu stiu daca puteti face acest lucru la consulatul Romaniei in Algeria ca nu au informatii pe site, sunati si intrebati. Daca nu se poate la consulat veti face transcrierea in Romania, la locul dvs. de domiciliu.
Aveti nevoie de:
- certificatul de casatorie algerian supralegalizat la Consulatul Romaniei din Algeria si de Ministerul Afacerilor Externe al Algeriei - original si copie si traducerea legalizata (la notariat in Romania sau la consulat, daca faceti transcrierea acolo)
- certificatul de nastere al sotului supralegalizat la Consulatul Romaniei din Algeria si de Ministerul Afacerilor Externe al Algeriei - original si copie si traducerea legalizata (la notariat in Romania sau la consulat, daca faceti transcrierea acolo)
- copie dupa pasaportul lui
- copie dupa certificatul dvs. de nastere si dupa cartea de identitate (sau pasaport, daca nu aveti CI).

Doar dupa ce obtineti certificatul de casatorie romanesc poate cere de la consulat viza pentru reintregirea familiei. Odata ajuns in Romania aplicati pentru permis de sedere. Detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat casatorie m.mar m.mar Buna ziua Sper ca am nimerit bine forumul :) Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o problema, intrucat de la starea civila din orasul meu am primit ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie strain recunoscut in romania anymor anymor Buna seara! Stie cineva ce acte trebuie depuse la Oficiul de stare civila pt a se elibera un certificat de casatorie aici in Romania daca, casatoria a avut ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean italian si unul din filipine mauroghiglia mauroghiglia Buna ziua. Astazi am fost la \"Casa de Casatorii\" sectorului 6 Bucuresti si mi s-a spus ceva neclar. Angajata de la primarie inainte a spus ca \"acest lucru ... (vezi toată discuția)