avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dare de mita si abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dare de mita si abuz in serviciu

Daca cineva e acuzat de dare mita unei persoane si persoana respectiva de abuz in serviciu,daca instanta constata ca nu a fost abuz in serviciu, dare de mita mai este?
Poate fi dare de mita fara abuz in serviciu?

Editat de moderator simonette12-motiv pct.1.2 din Regulament ( nu este necesar sa editati mesajele cu majuscule)
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:09, 2 August 2016
da.
art. 290 din Cod penal - Darea de mită
(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
art. 297 din Cod penal - Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
Buna ziua,
Da, cele doua fapte penale nu sunt legate intre ele, nu sunt in interdependenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu si/sau de putere allview777 allview777 Buna. Se poate incadra fapta unei sef ierarhic la abuz de putere/abuz in serviciu, daca pe fondul unor divergente aplica sanctiuni disciplinare in nestire ... (vezi toată discuția)
Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita ... Laruraa1 Laruraa1 Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita un buletin si ce pedeapsa il asteapta? (vezi toată discuția)
Plângere împotriva anaf PP9728BA PP9728BA Unde pot depune o plângere împotriva celor de la ANAF? Pentru anumite popriri abuzive? Multumesc (vezi toată discuția)