avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de case

Buna ziua.
Am fost crescuta de o doamna . Aceasta doamna nu are copii naturali , este nemaritata. Ea nu are venit. Eu am cumparat casa..si acum vrem sa facem contract..ne_am gandit sa facem contract de intretinere...as dori sa aflu mai multe despre acest contract. Dupa decesul ei....pot veni neamuriile ei sa imi ieie casa...are in viata acum Mama , tragi si nepoti. Ea a facut si testament pentru mine. Initial a vrut sa imi treaca jumatate de casa...Dar dupa decesul ei trebuie sa dezbat succesiunea...ceea ce Eu nu doresc.va rog sa imi spuneti in ce consta contractul de intretinere.va Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:09, 3 August 2016
@nasobraznic, explicati mai clar ce inseamna :
Eu am cumparat casa..
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa incheiati un contract de vanzare cumparare doar cu drept de abitatie viagera.
La incheiere va sfatuiesc sa respectati si prevederile art. 30 din legea 17/200.
Adica am fost girant platitor...Chitantele sunt pe numele ei si sus pe chitanta scrie achitat si numele ei. Doamna nu are pensie , nu a avut,salar...adica nu a lucrat Niciodata
Explicati_mi va rog pe intetesul omului din popor...ce contract ma sfatuiti ca in viata casa sa fie a ei iar dupa deces nefiind copilul ei sa raman cu casa fara a dezbate succesiune
@nasobraznic, sa intelegem ca dvs. ati platit pentru casa respectiva (in sensul asta spuneti ca ati cumparat casa. nu-i asa?) si acum doriti ca doamna in varsta sa va transfere proprietatea.
Da, se poate asa ceva, este vorba despre acel contract de intretinere mentionat de dvs. (dar poate fi si un contract de renta viagera sau o alta forma de contract) pentru care trebuie sa ajungeti oricum la notar, dvs. (debitorul intretinerii) impreuna cu doamna in varsta (creditorul intretinerii). Acolo la notar explicati clar ce doriti sa faceti si veti primi cele mai competente sfaturi. @nasobraznic este mai clar acum?
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2016
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Schimbare propietar locuinta VladutV VladutV Care sunt pasii pe care trebuie sa ii intreprinda persoana in varsta care vrea sa lase casa pe numele nepotului, in timp ce parintele este in viata. Care este ... (vezi toată discuția)
Despre uzufuctul viager si decesul nudului proprietar nasobraznic1979 nasobraznic1979 Buna ziua. O doamna doreste sa faca contract de vanzare_cumparare cu uzu fuct viager. O intrebare ce se intampla cu contractul daca persoana aceea decedeaza ... (vezi toată discuția)
Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)