avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării \"Pericol de a ne pierde banii din banci\"- stire ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

"Pericol de a ne pierde banii din banci"- stire adevarata?

Buna ziua,

Am o intrebare care s-a nascut o data cu aparitia acestei stiri si care ne creaza o problema: "Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis, recent, ca directiva Uniunii Europene privind salvarea de la faliment a bancilor prin confiscarea depozitelor clientilor este legala. In traducere libera, nenorocirea este uriasa: atentie, romani! Banii din banci nu mai sunt siguri. ..."

[ link extern ] /

Este oare adevarat ce se spune acolo?
Multumesc, inca o data!
Cu stima,
Aurelia
Cel mai recent răspuns: aurelia2 , utilizator 20:02, 4 August 2016
Este adevarat in masura in care se intelege sensul celor scrise in articol si logica CJUE, in esenta nu este nicio noutate, situatia prezentata fiind veche si neschimbata de vreo 10 ani.
Buna ziua,
Nu e vorba de banii deponentilor ci de altceva. E adevarat ca unele fituici de gen NATIONAL, care au jurnalisti facuti la apelul de seara, in goana dupa senzational si dupa Elodia, au scris vrute si nevrute.
Nu cititi si nu credeti toate tampeniile.
Pana una alta, la noi e acea valoare care e garantata in cazul falimentului unei banci. Exista un fond de garantare a depozitelor bancare.
Va multumesc pentru raspuns! La fel gandeam si eu, doar ca apare o oarecare alerta la o asemenea stire si cred ca-i bine s-o verificam.
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bancile din romania-perspective. Artigas Artigas Va salut, In ce masura considerati ca una sau mai multe dintre cele 10 banci romanesti aflate in fruntea clasamentului(dar mai cu seama cele aflate pe ... (vezi toată discuția)
Regulament bnr ...elena ...elena Va rog sa-mi spuneti ce suma depozitata pentu pers. juridice garanteaza banca in caz de faliment, si ce se poate intapla cu un credit ipotecar pers. fizice ... (vezi toată discuția)
Optiuni sector privat contra criza Denisa Suciu Denisa Suciu 1. De ce doar sectorul de stat s a sustina masurile drastice de aparare impotriva falimentului statului? Se poate cere ajutorul sectorului privat, dar cum? ... (vezi toată discuția)