avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta la consum
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta la consum

Buna ziua . In cazul unei restante la intretinere la bloc, in jurul sumei de 7000 de lei ( o parte din acestia fiind penalizari ) , nu se poate opri adaugarea penalizarilor? Doresc sa va spun ca se achita deja 2 000 de lei din suma restanta dar cei de la asociatie continua sa puna penalizari si aproape ca nu se simte plata sumei de 2000 de lei,. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:19, 4 August 2016
negociati ...
Conform disp L nr 230/2007
Art. 49
(1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă.

Va confruntati cu situatie delicata,deoarece daca asociatia de proprietari nu achita factura catre furnizorul de utilitati acesta poate aplica penalitati,poate restrictiona furnizarea utilitatilor,iar daca achita factura,inseamna ca intelege sa acopere c/v cota dv din alte surse
Este dificil de obtinut neaplicarea de penalitati la o restanta atat de mare
Conditionat de posibilitatile dv financiare,eventual negociati incheierea unui angajament de plata pe termen scurt a debitului=suma de baza+penalitati
Atat timp cat dv achitati cota parte debit,in evidenta dv ramane suma cu titlu de restanta care atrage aplicarea de penalitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare penalitati valeriaclaudia valeriaclaudia va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata pentru mine.Am de platit la intretinere o suma de 3227 lei din ( august 2014-septembrie 2015) .La aceasta suma ... (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la intretinere mioqfer mioqfer Am avut o datorie mare la intretinere pe care am achitat-o dar am ramas cu penalizari la fel de mari.Mentionez inca o data ca intretinerea propriu zisa e ... (vezi toată discuția)
Ordinea stingerii datoriilor c.eleonora c.eleonora Buna ziua,in calitate de proprietar al unui apartament , am acumulat o datorie restanta la plata intretinerii de 8.000 lei si o penalizare de 5.500lei. Pentru ... (vezi toată discuția)