avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba 3 luni - legal? - contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba 3 luni - legal? - contract nedeterminat de 16 ani

Sunt angajat de 16 ani pe functia de referent de specialitate . In urma unei reorganizari directia din care faceam parte s-a reformat in serviciu, biroul in care lucram numit "biroul de monitorizare NS" s-a redenumit simplu "Birou de monitorizare" ramanand aceeasi oameni si posturi.
Trebuie sa semnez noul act aditional cu noua redenumire doar ca acolo apare ca voi avea o perioada de proba 3 luni desi fisa postului nu s-a schimbat, nici functia. Este legal sa mai am aceasta perioada de proba tinand cont ca sunt de 16 ani in aceasta functie ?...pt ca, conform art. 31(3) din Codul Muncii, pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă pot renunţa la contractul individual de muncă printr-o notificare scrisă, fără preaviz şi fără justificare.
Cel mai recent răspuns: adina_miu , utilizator 20:22, 4 August 2016
In cazul de fata concedierea nu este dispusa de motive care tin de persoana salariatului.... toti colegi au de semnat actul aditional in care este specificata aceasta perioada de proba ,ei fiind in aceeasi situatie ca si mine.

Daca se redenumeste directia inseamna ca se desfiinteaza?
Concret ,in decizia de reoganizare scrie asa " Directia x "se reorganizeaza sub forma de "serviciu y"..........toate posturile existente in cadrul directiei x raman in cadrul structurilor aferente.

Se poate considera ca postul se desfiinteaza?...astfel incat sa se dispuna concedierea mea?
Din ce ati postat , reiese ca, postul nu se desfiinteaza, astfel incat pe motivul "reorganizarii institutiei " nu se poate decide concedierea dvs.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata-micsorare salariu andao andao Buna seara Sunt insarcinata si angajatorul desfiinteaza postul in care ma aflu.Doreste sa ma pastreze, astfel incat nu ma trimite in somaj, oferindu-mi alt ... (vezi toată discuția)
desfiintare post,refuz semnare aa angajat pe un post similar Belgi Belgi Buna ziua.In cazul desfiintarii unui post(art 65 din Codul Muncii),daca angajatul refuza sa semneze act-ul aditional pentru un post similar oferit de ... (vezi toată discuția)
Abuz in concediere? valentin_cristian valentin_cristian Dupa ce mi s-a aplicat o retinere de 50% din salariul prevazut in CIM ilegal si nemotivat, pe luna ianuarie, in luna februarie mi s-a adus la cunostinta un ... (vezi toată discuția)