Buna ziua,
va solicit ajutorul in problema de mai jos
In urma verificarilor ca cenzor am observat ca ingrijitorului nu i s-a marit salariul incepand cu 1 mai potrivit recentei reglementari. Am insistat luna de luna iar la sfarsitul lunii iulie i se plateste ingrijitorului diferenta de salariu in mod retroactiv La solicitarea mea de refacere a statelor de plata firma spune ca plata s-a facut pe conventie civila si nu e nevoie sa refaca statele .Stiam ca aceste conventii pot fi incheiate doar pentru activitati ocazionale.Cu aceasta ocazie am aflat ca nu are CIM .
Intrebarea este daca asociatia de proprietari risca vreo amenda in conditiile in care ingrijitorul blocului nu are CIM dar ambii (angajat si angajator) au platile la zi aferente contributiilor la stat .
Va multumesc
Va sugerez sa nu mai cautati sa indreptati nimic din urma. Ce a fost, a fost! Intocmiti acum CIM si intrati in legalitate cat mai repede. Orice control ar veni o sa va trateze cu intelegere daca-i prezentati o situatie corecta in prezent. Asta daca nu s-au trezit acum cei de la ITM sa verifice imediat asociatia in urma vizitei la ITM al ingrijitorului dumneavoastra. Iar in cazul unei amenzi, asociatia poate contesta si poate trage la raspundere acea firma care administreaza asociatia. Presupun ca aveti contract cu aceasta, cu atributiuni, obligatii, clauze...