1. Un angajator are un post de secretar-sef si un post de secretara; se modifica legea, iar prin noua lege nu mai are dreptul la postul de secretar-sef . Diferenta dintre secretar si secretar-sef in legea vechea si legea noua e una numerica, in sensul ca daca angajatorul deserveste mai mult de 300 de persoane are dreptul si la secretar-sef. Ce se intampla cu persoana care ocupa postul de secretar-sef? E concediata direct sau angajatorul face o evaluare obiectiva intre "secretar" si "secretarul-sef"?
Dupa cum prezentati acum situatia,mai amanuntit, la dvs exista 2 posturi de secretar ambele functii de executie.
Secretarul sef nu este functie de conducere in acceptiunea pe care o cunoastem ,cum credeam initial,ci este tot o funcţie de baza execuţie secretar, ,care mai are adaogate si anumite activităţi prestate în afara obligaţiilor ce rezulta din funcţia de bază (pt care probabil ocupantul acestuia primeste in plus niste clase de salarizare)
In acest caz ,punctul meu de vedere este ca se poate evalua activitatea celor 2 angajati,posturile putand fi considerate de aceeasi natura.
Da, este vorba si de invatamant. Dar legea 63/2011 face o distinctie clara intre o functie de conducere si o functie de executie. La fel si legea 284 din 2010. Secretar-sef =functie de conducere, iar secretar=functie de executie. Si directorul unei scoli are obligatia de a preda cel putin 4 ore, insa natura functiei sale ramane diferita de aceea unui cadru didactic de predare, el asigura conducerea executiva.
Nivel de studii
sindicalistul
As dori sa stiu cine stabileste nivelul studiilor pentru ocuparea unui post in cadrul unei institutii(exista si sindicat reprezentativ).
Directorul general a ... (vezi toată discuția)