avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare -cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare -cumparare

Buna ziua!
Parintii mei au dorit sa-mi faca acte pe casa si terenul pe care il detin,dar soarta a decis ca mama sa paraseasca aceasta lume inainte de a se face actele.Tatal meu doreste in continuare sa-mi faca acte pe aceste proprietati.Mentionez ca mai am doi frati,unul drept,iar altul este numai de pe mama(cand sa casatorit cu tata,mama avea un copil),acesta din urma este decedat si are o fetita.
In ce conditii se poate incheia un contract de vanzare -cumparare,sau ce alta forma de act(donatie,testament,etc.) pentru ca tatal meu sa-si treaca proprietatile pe numele meu,conform vointei acestuia.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:53, 7 August 2016
Înțeleg ca bunurile au fost comune, asa ca nu e vb doar de proprietatea tatălui.
Întâi trebuie sa dezbateți succesiunea dupa mama dvs, fratele bun poate renunța, însă trebuie să o chemați și pe nepoata dvs sa culeagă ce i se cuvine după bunica sa ( ii puteți plati sulta pt cota sa)
Apoi cu tatal puteți face un partaj.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte originale geanus geanus buna seara. va rog sa ma lamuriti intr-o problema. sunt mama unui baietel de 9 ani , al carui tata a decedat in noiembrie 2015. bunica traieste. refuza sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire chic36 chic36 Tatal meu a decedat acum un an mama fiind in viata . Suntem trei fratii, mama mea doreste sa mi lase mie partea ei de casa . Dupa decesul tatalui nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Părinții mi-au propus să treacă imobilul lor pe numele meu, pentru a evita ca tatăl vitreg să fie moștenit de o fiică naturală, nerecunoscută de el. ce acte trebuie să facem? jhonny60 jhonny60 Părinții mi-au propus să treacă casa pe numele meu.Mama s-a recăsătorit când aveam 8 ani și fiind singur la părinți în familia mea,am decis sa facem ... (vezi toată discuția)