avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Darea in plata pentru cei executati deja
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Darea in plata pentru cei executati deja

Buna ziua, referitor la modificarile provenite din legea darii in plata, care este procedura de urmat pentru cei care au fost deja executati silit (acum 3 ani)? Am luat credit imobiliar cu avans prin banca, in urma imposibilitatii achitarii ratelor, imobilul -apartament a fost executat silit. Soldul acestui credit este acum la aproape aceeasi valoare cu cat l-am accesat INITIAL desi s-a scazut valoarea de vanzare a imobilului executat, am platit avans + rate 3 ani + 3 ani popriri din venit. S-au adaugat comisioane si dobanzi penalizatoare +taxe executor. Mai tare ma intereseaza daca puteti sa imi indicati pasii de urmat, daca am dreptul la sistarea popririlor garantia fiind executata, si pe cineva in Cluj care are informatii despre cazuri similare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:25, 8 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Opinia mea este ca nu vi se aplica preved.legii privind darea in plata a unor imobile, deoarece imobilul este deja executat silit,nu mai aveti ce da in plata la acest moment.Or, preved. acestei legii nu se aplica retroactiv, ptr.imobilele deja executate silit si ptr.care s-a incheiat executarea silita imobiliara.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit de nevoi personale cu ipoteca, datorie neacoperita dupa vanzare adrian2809 adrian2809 Buna seara! Va rog mult ajutati-ma si pe mine cu niste lamuriri! Sunt executat silit pt neplata unui credit de nevoi personale cu ipoteca cu care am ... (vezi toată discuția)
Care este modalitatea de reluare a plata ratelor catre banca? limenico limenico am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.banca raiffeisen in anul 2017 am trimis o notificare bancii ca in baza legii nr. ... (vezi toată discuția)
Informare angajator legea darii in plata tuilleries tuilleries Buna ziua.Va rog lamuriti-ma in urmatoarea privinta referitoare la Legea darii in plata, si anume: articolul 5 alin (3) prevede ca odata cu formularea ... (vezi toată discuția)