avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... rejudecare cauza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

rejudecare cauza

Buna ziua,
Sunt parte intr-un proces de dezbatere a unei succesiuni. In data de 16.05.2016 s-a dat sentinta la recurs prin care instanta casează sentinţa civilă recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. As dori sa imi spuneti ce se intampla in continuare avand in vedere ca pana la aceasta data nu mi-a fost trimisa nici sentinta ,nici motivarea?Daca procesul a fost trimis spre rejudecare asta inseamna ca o luam de la capat cu judecata si platim din nou taxa de timbru? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: amavrancea , utilizator 09:33, 11 August 2016
Va rog frumos, nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns?
Se va relua judecata in fata instantei de fond. De principiu nu veti mai achita taxa de timbru, decat daca cea platita initial este insuficienta.

Ar trebui sa vi se comunice motivarea deciziei instantei si apoi dosarul va pleca spre judecatorie. Dar - la acest moment - este foarte posibil ca decizia sa nu fie redactata. Puteti merge la instanta sa va interesati care este starea dosarului.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la partajul matrimonial. cristicenuseriu cristicenuseriu Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire,in cauza un recurs la procesul de partaj matrimonial,la care am primit urmatorul raspuns-(Casează în tot ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa casare nicole852107 nicole852107 buna ziua,in urma unui proces se succesiune/iesire din indiviziune s-a dat o sentinta gresita in privinta cotelor parti.dosarul a fost trimis spre recurs.daca ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu ce inseamna urmatoarea solutie a instantei: melania42 melania42 Buna seara , Ma judec pentru un teren pentru care am cerut anularea titlului de propietate iar in urma procesului recurentul a redeschis un proces cerant ... (vezi toată discuția)