avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma cu sediul social la mine acasa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma cu sediul social la mine acasa

Buna ziua!

Ma roaga un prieten sa isi deschida si el o firma cu sediul social la mine acasa (el nu are locuinta in Bucuresti). Ma poate ajuta cineva sa imi spuna daca sunt afectat cu ceva? De exemplu, daca firma lui ia vreo amenda si nu o plateste, imi este transferata mie la impozit? Multumesc mult mult de tot de ajutor.

Tin sa precizez ca firma nu va avea activitate la mine acasa (sediul social).
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: kodove , utilizator 00:14, 10 August 2016
Va trebui să dați declarație la serv impozite și taxe cu privire la faptul că firma nu desfășoară activități la sediul social. În caz contrar, veți plăti impozit mult mărit.

Declaratia este necesara, dar nu este suficienta, ea trebuie sa fie insotita de dovada ca firma are sediul social acolo, insa nu isi desfasoara activitatea acolo, iar dovada se face cu extras de certificat constatator de informare emis de Onrc, in baza inscrieirilor initiale de la infiintarea firmei. Asa incat, atentie mare la formularele ce vor fi completate pentru obtinerea Certificatului constatator emis in baza legii 359 /2004.
deci sa inteleg ca nu am nici un fel de risc sa imi vina vreo amenda la impozit, in caz ca ia firma vreo amenda si nu este platita? multmesc mult
deci sa inteleg ca nu am nici un fel de risc sa imi vina vreo amenda la impozit, in caz ca ia firma vreo amenda si nu este platita? multmesc mult
In caz ca ia firma vreo amenda si nu este platita, nu aveti niciun risc !

Alte discuții în legătură

Declaratie la fisc pentru cladiri în cazul în care am o locuinta cu destinatie mixta (în apartament) cu un sediu social de firma tehnoredact tehnoredact Am auzit mai multe pareri diferite privind situatia mea: am o firma,cu sediul social inregistrat intr-un apartament rezidential (destinatie locuinta) ... (vezi toată discuția)
Firma in apartament prin contract de comodat impunere impozit andrugrasu andrugrasu Speta pt care doresc lamurire este in felulul urmator. Prin contract de comodat unei rude apropiate i-am permis in apartamentul propietate personala sa isi ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri rezidentiale si nerezidentiale mihaelageo98 mihaelageo98 buna ziua,am si eu o problema am sediul social acasa si firma nu are activitate deci nu am nici o incasare nimic e o firma de transport marfa iar facturile ... (vezi toată discuția)