avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz vaccinare, consecinte legale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz vaccinare, consecinte legale

Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza?
mary5000 a scris:

Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza?



În România, legislaţia nu prevede obligativitatea vaccinării, ci doar obligativitatea doctorilor de a asigura vaccinarea copiilor. În general, părinţii sunt întrebaţi dacă doresc să-şi vaccineze copiii şi semnează un consimţământ.(va referiti probabil la vaccinul BCGadministrat la 2-7 zile de viata,)

Daca sunteti medic ,atunci intrati sub incidenta OG53/2000,care prevede:

art. 1. - (1) Medicii de familie, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale primare în cadrul sistemului public sau privat, au obligaţia de a asigura vaccinarea copiilor.

Art. 6. - (1) Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni, nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) şi art. 5 lit. a) şi se sancţionează cu amendă de la 2.000.000 lei la 5.000.000 lei.

(2) Nivelul amenzilor prevăzute la alin. (1) se va actualiza prin hotărâre a Guvernului, în raport cu rata inflaţiei.

Art. 7. - Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 6 alin. (1) se fac de către persoanele împuternicite de Ministerul Sănătăţii, din cadrul compartimentelor specializate ale direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Daca sunteti parinte ,nu primiti nicio amenda,dar atentie s-ar putea CA MAI TARZIU COPILUL CARUIA NU I S-AU ADMINISTRAT VACCINURILE OBLIGATORIIsa nu fie primit intr-o unitate de invatamant!(sa nu mai vorbim despre riscul crescut de inbolnavire si transmiterii bolii)
Fetita de 12 ani care a murit de tetanos ziceau ca exista posibilitatea sa nu fi fost vaccinata conform graficului. Un copil din Spania a murit de difterie din lipsa vaccinarii. In Ucraina a aparut poliomielita, o boala partial eradicata pentru ca am fost cu totii vaccinati. In Franta o familie care a refuzat vaccinarile obligatorii trebuie sa plateasca mii de euro si se judeca cu statul. In rest nu puteti patiti inca nimic. La scoala se cere lista completa cu vaccinari.
Nici o contraventie, dar daca vaccinul este pentru dumneavoastra si nu il faceti s-ar putea sa va pierdeti locul de munca actual si orice sansa de a mai obtine altul.
In afara de asta cine ar mai dori sa stea linga dumneavoastra stiind ca ia-ti putea inbolnavi de tuberculoza?
@gigiduru66, daca dati o raita prin spitalele de TBC o sa ramaneti surprins de ce o sa vedeti acolo. Tineri/tinere carora cu siguranta li s-a administrat schema obligatorie de vaccinare, ca pe vremea lor nu-i dadea prin cap niciunui parinte sa refuze. Iata ca pentru ei n-a functionat. Nu sunt medic, nu cunosc motivele, dar pot sa concluzionez ca simplul fapt ca esti vaccinat nu te fereste de TBC.

Iar oamenii astia umbla printre noi, prin mijloacele de transport in comun, de multe ori nici ei nu stiu ca sunt bolnavi. Si de la ei se imbolnavesc si altii, si altii, si altii...

Deci nu mai incercati sa-l faceti sa se simta vinovat ca nu-si face vaccinul. Colegii lui de munca au tot atatea sanse sa ia bacilul Koch si din metrou sau de la o ruda. Cat despre debutul bolii, asta tine mult de sistemul imunitar al fiecaruia (umbla printre noi o gramada de oameni infectati cu bacilul Koch, asta nu inseamna ca toti au TBC). Si ajungem la motivul pentru care spitalele de TBC sunt pline de tineri: munca in exces, hrana proasta, oboseala, stil de viata haotic, toate astea afecteaza sistemul imunitar, care lasa sa se instaleze boala.
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2016
QED, utilizator
Stimate QED, Nu exista doi oameni identici, nici macar gemenii si deci vaccinul actioneaza la fiecare in alt mod. Da, se poate ca sa fi vaccinat si sa nu fi imun, se poate sa fi vaccinat si sa mori datorita unei reactii alergice. Exista aceste riscuri pe care cei care fac vaccinurile le cunosc - sunt date statistice. Tot statistica ne spune ca 1 din 2 copii murea la varste fragede acum cateva zeci de ani. Acum se lucreaza la o lege a vaccinarii dupa cum anunta ministrul sanatatii, dar la toamna se schimba guvernul si cine stie ce va mai fi. Avantajele vaccinarii sunt cu mult mai mari ca reversul, dar "fiecare pasare pre limba ei piere". In 1937, la 3 ani tatal meu s-a imbolnavit de poliomielita si de atunci a fost un infirm. Un simplu vaccin l-ar fi salvat, dar a fost inventat de abia in 1950. De 78 de ani se deplaseaza doar cu bastonul si nu a putut sa mai alerge niciodata.

Alte discuții în legătură

Vaccinarea obligatorie?! mihaelush mihaelush am decis sa nu imi vaccinez fetita si asta vad ca incepe sa-mi dea dureri de cap in ceea ce priveste legea.au hotarat sa fim amentati cei ce nu vor sa-si ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii? SimonaAn25 SimonaAn25 Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni ... (vezi toată discuția)
Vaccinarea fortata este legala? Pinkmammy Pinkmammy Se aud atatea despre vaccinarea obligatorie impotriva gripei porcine. Este legala vaccinarea fortata cu un vaccin netestat suficient pe termen lung? Cum ne ... (vezi toată discuția)