avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii medici in sectorul privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii medici in sectorul privat

Buna ziua,
va rog frumos spuneti-mi,daca, in urma noii legi ptr salarizarea unor categorii de bugetari, este obligatorie si modificarea salariilor medicilor din sectorul privat, in acord cu aceasta lege? Ma intereseaza in mod special salariile stomatologilor si dentistilor, si ale asistentilor stomatologi din cabinetele de stomatologie private- respectiv salariile minime ale acestora, conf actualei legislatii.
Va multumesc frumos!
mariamarinescu2011@gmail.com
:)
Cel mai recent răspuns: iuliana-dinu , utilizator 14:01, 11 Februarie 2017
Legislatia salarizarii din sectorul bugetar nu este aplicabila si sectorului privat.

Referitor la sectorul privat:
HG 1017/2015
Art. 1. - Începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Prin urmare, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii .

Insa, salariul individual se poate stabili prin negocieri individuale intre angajator si salariat.
multumesc frumos! :)
mariamarinescu2011

Informatia furnizata referitoare la salarizarea personalului incadrat in cabinet,medic dentist,dentist,asistent medical, este incorecta in cazul in care cabinetul stomatologic privat individual la care va referiti este organizat cf Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicată!
Daca este asa,reveniti !
În cabinetele medicale în care sunt încadrate persoane cu contract individual de muncă, salariile se stabilesc prin negociere, cu respectarea nivelurilor minime prevăzute de reglementările legale în vigoare.

Din cate stiu, pentru sectorul privat nu exista decat CCM-ul aplicabil angajatorului si HG nr.1017/2015.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
mariamarinescu2011 a scris:

....
va rog frumos spuneti-mi,daca, in urma noii legi ptr salarizarea unor categorii de bugetari, este obligatorie si modificarea salariilor medicilor din sectorul privat, in acord cu aceasta lege? Ma intereseaza in mod special salariile stomatologilor si dentistilor, si ale asistentilor stomatologi din cabinetele de stomatologie private- respectiv salariile minime ale acestora, conf actualei legislatii.
....



Chiar daca este vorba despre sect privat, atata timp cat un cabinet medical individual este organizat si functioneaza in cf cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicată, va respecta prevederea cuprinsa la ar10(1)ANEXA III,CAP.IIdin Legea 284/2010:

"1) Salariile individuale ale personalului contractual din cabinetele medicale individuale, organizate conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate se stabilesc prin negociere şi nu pot fi mai mici decât salariile de bază pe funcţii, grade şi trepte profesionale, stabilite corespunzător vechimii în muncă prevăzute pentru unităţi clinice."

Asadar,raspunsul este afirmativ,da,,va trebui sa renegociati salariile in functie de noile prevederi ,avand in vedere ca prin OUG 57/2015 modificata prin OUG20/2016,ANEXA I,CAP.I,pc2,lit.a,nivelul minim(baza) deci fara a avea in vedere vechimea, pt functiile ce va intereseaza sunt urmatoarele:

-MEDIC DENTIST 2364lei
-DENTIST (SSD) 1730lei
-ASISTENT MED.(cu PL si grad principal)2176lei
-ASIST.MED.(cu PL fara grad)1960lei


Desigur,daca la dvs nu este cazul,adica daca deja salariile sunt la acest nivel nu este nevoie de o noua renegociere la acest moment.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
ContSters400311, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariul unui asistent medical incadrat in cadrul unui cmi ( medicina de familie) cristinas12 cristinas12 Ma numesc IONESCU MIHAELA CRISTINA , si sunt asistent medical generalist .grad principal, si am o vechime in acesta meserie de 16 ani . lucrez din anul 2000 la ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent medical cabinet medical individual in 2012 B EDIT B EDIT la multi ani! intrebarea mea:la un CMI asistenta medicala are studii medii (liceu sanitar) si dupa noua codificare trebuie incadrat de ex. ca tehnician noul ... (vezi toată discuția)
Salariu part-time valentina08 valentina08 Buna seara! Care este salariul pe care l-ar putea obtine un student la medicina care lucreaza pe un post de asistent medical (cardiologie), part-time (4 ore) ? ... (vezi toată discuția)