avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare apartament

Buna ziua
Am o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv si imi doresc sa primesc o lamurire de la unul din specialistii dumneavoastra. Acum o luna de zile am facut un precontract cu o persoana fizica ptr vanzarea unui apartament dansul dandu-ne un avans iar restul de bani urmeaza sa ni-i de-a la incheierea contractului, iar in precontract s-a stipulat ca pana la data de 31 aug noi sa eliberam apart si sa facem si contractul. Acum dansul spune ca nu poate sa scoata banii de pe firma, sa plateasca apartam deci ca nu poate cumpara apartam, dar ca ar dori sa facem un nou precontract prin care el sa ne de-a aproape 80% din valoarea apart pana in data de 31 septembrie, iar restul de bani ramasi de dat aproximativ 20 mii euro pana pe 15 octombrie. Nu stiu este in regula sa facem treaba asta? Se poate face un nou precontract si cum ar trebui sa fie acesta redactat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ralucastefi , utilizator 13:51, 18 August 2016
Buna seara,
Daca doriti sa vindeti DA se poate incheia un act aditional la antecontractul initial in care sa fie stipulate cele dorite. Inscrisul se incheie tot la notar.
Daca nu doriti sa mai vindeti atunci, dupa expirarea termenului, va trebui sa va adresati instantei aratand ca cel care s-a dorit cump[arator nu si-a indeplinit obligatiile si sa solicitati rezilierea antecontractului cu pastrarea avansului.
Consultati un avocat in acest caz.
Se poate incheia act aditional la promisiunea bilaterala de vanzare cumparare bun imobil
Multumesc pentru raspuns. Dar ce se va intampla daca facem actul aditional in care probabil va trebui sa stipulam ca dansul sa ne de-a si restul de bani pana la 1 octombrie sa zicem DAR pana la aceea data nu va mai putea sa achite restul de suma, ce facem in cazul acesta?
Conditionat de clauzele asiguratorii pe care intelegeti sa le stipulati in actul aditional parte integranta din promisiunea bilaterala initiala,aveti varianta sa reziliati promisiunea bilaterala sau sa incheiati un nou act aditional
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)