avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Titlu executor?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Titlu executor?

Un proprietar s - a judecat cu o Asoc. de Prop. Asociatia prin Titlul Executoriu "obligatia de a aface", pe langa aceasta obligatie avea si o obligatie pecuniara. Presedintele asociatiei de proprietari nu a dat curs Somatiei emisa de Executorul Judecatoresc.
Intrebarea se refera:
1). Daca Presedintele Asoc de Prop. poate fi chemat in judecata cu obligarea acestuia la plata debitului datorat de asociatia de proprietari, cat si a cheltuielilor de executare.
2). Fac mentiunea ca asociatia de proprietari nu are un sediu social si nici cont bancar, unde s - ar fi putut executa debitul si cheltuielile de executare
Va multumesc anticipat.:((
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 16:04, 17 August 2016
Executorul nu poate executa decat partea din hotararea instantei.
Daca parte a fost asociatia nu se poate executa presedintele asociatiei.
D - le Avocat, cred ca nu ati inteles intrebarea. Eu pot chema presedintele chiar si C.Executiv in judecata pentru incalcarea atributiunilor ce le revin (art.32 alin.(2) din L.Nr.230/2007/R), si sa - i oblig in solidar sa achite suma ce o datora Asoc.de Prop., pentru ca in atributiile domniilor lor intra si aceasta obligatie de a se supune unei hotarari judecatoresti. Si, numai domniile lor trebuie sa avizeze actele necesare de punere in drepturi c.f. Hotararii judecatoresti a proprietarului vatamat in drepturi sale de catre Asoc.de Prop. Ok...sau am batut campii"""#-o:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Executare silita mimi56_manolescu mimi56_manolescu Care este termenul limita in care o banca trebuie sa depună banii catre executorul judecătoresc angajat de creditor in urma unei decizii definitive de ... (vezi toată discuția)
Pe cine sa chem in judecata??? Manole Dumitru Manole Dumitru 1). M - am judecat cu Asoc de Prop. pentru o suma de bani pe care eu nu o datoram, obiect de judecata (actiune in constatare); Instanta constata \"..ca eu nu ... (vezi toată discuția)