avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare prenume-motiv
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare prenume-motiv

Buna ziua. Am doua prenume : Alexandra Rodica. Rodica mi-a fost dat de catre nasa,chiar daca parintii mei nu au fost de acord,pana la urma au acceptat,nici lor nu le place acest nume si nici mie. Vreau sa mi-l schimb. Am fost astazi la starea civila pentru cerere insa,imi trebuie un motiv bine intemeiat si nu stiu ce sa scriu pentru a mi se aproba cererea. Pana la urma,este un nume vechi si urat,dar nu stiu ce sa scriu la motivul schimbarii. Ce as putea scrie?
Cel mai recent răspuns: Alexandragru , utilizator 11:24, 13 August 2016
Sunt de parere sa nu va incurcati. Acum depinde de ce varsta aveti. Daca nu aveti prea multe acte e bine in sensul ca nu ati avea prea mult de alergat, dar daca aveti diplome, sunteti casatorita si mai aveti si copii, e mai complicat deoarece de fiecare data va trebui sa faceti dovada de ce asa si nu altfel, fiind nevoita sa purtati vesnic cu dvs. actele doveditoare. Ce sa scrieti in cerere decat adevarul, adica acela ca nu va place prenumele de acum, nu va regasiti in strigarea acestuia, considerati ca nu rezoneaza cu dvs.si pur si simplu credeti ca nu vi se potriveste. Copil fiind nu ati fost strigata cu acest prenume, vecinii nu va cunosc dupa acest prenume si ati dori sa va cheme altfel si anume...acum puteti sa va dati singura cate prenume doriti si de care va place dvs. Pana la urma e vorba de persoana dvs. si de ce sa nu va respectati.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume minor Alexandragru Alexandragru Buna. Vreau neaparat sa imi schimb al doilea prenume. Sunt minora. Parintii mei sunt impreuna,deci nu este nicio problema cu alte acte,cu acordul sau altele. ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la unul din prenume Andreea-Ma Andreea-Ma Bună seara, La fel ca în cazul multor persoane care au mai deschis acest topic, as dori sa știu care sunt șansele de a renunța pe cale administrativa la ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui ContSters325089 ContSters325089 Buna seara! Am fost la starea civia sa mi schimb prenumele.Mi s a raspuns\\\\"trebuie sa aveti motive temeinice sa l schimbati\\\\" Motivul este ca nu mi ... (vezi toată discuția)