avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate

Buna ziua,
sunt divortat de 3 ani si am o fata de 19 ani care in urma divortului a ramas la mama ei. Odata cu divortul relatia cu fiica mea s-a racit foarte tare ea devenind din ce in ce mai obraznica si nerecunoscatoare cu mine, ultima data cand ne-am intalnit ajungand chiar sa ma injure. Desi mereu am avut impresia ca nu seamana deloc cu mine, comportamentul ei si al mamei ei din ultima vreme ma face sa cred ca ea a aflat de la mama ei ca eu nu sunt tatal ei biologic. Cum as putea sa obtin certitudinea ca este fata mea printr-un test genetic care sa-mi ateste paternitatea in conditiile in care ea si mama ei nici nu vor sa auda de asa ceva? Este posibila obligarea lor de catre un judecator la un test genetic, de paternitate?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 23:08, 12 August 2016
nu sunt motive pentru a justifica o astfel de actiune, in plus, exista niste termene.
Nu va mai aflati in termen sa obtineti obligarea la un test de paternitate.

Daca mai aveti un copil dupa decesul dvs., cu ocazia unui proces de mostenire, acesta va putea sa faca el demersurile pe care le doriti conform legii.
Multumesc pentru raspunsuri.
Nici faptul ca platesc pensie alimentara, unui copil care eventual nu este al meu, nu este un motiv pentru testul de paternitate?
Motive ati avea dar este vorba de nerespectarea termenului prevazut de lege.
faptul ca platiti pensie alimentara unui copil care se prezuma ca ar fi al dvs, nu este motiv sa introduceti o actiune in tagada. O actiune in tagada presupune un motiv serios si real din care sa reiasa ca acel copil nu este al dvs- spre ex. avea nevoie de transplant, ati facut analize si a reiesit ca nu sunteti dvs tatal,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii Flori105 Flori105 Am fost casatorit, in acea relatie a aparut si un copil pe care l-am recunoscut, ulterior (la varsta de 6 luni a copilului) am divortat de mama copilului, de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara; tagada de paternitate giredeamirela giredeamirela buna seara . sotul meu plateste pensia alimentara baiatului sau in varsta de 14 ani.el a fost obligat sa plateasca 150 roni pe luna. a platit aceasta suma pana ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Lemg Lemg Buna ziua!...am sa va expun un caz si astept din partea d-voastra opinii,pareri si sfaturi!...o buna prietena se confrunta cu urmatoarea situatie...sotul ei a ... (vezi toată discuția)