avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aspecte privind o poprire din pensie.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aspecte privind o poprire din pensie.

Bună ziua,
Sunt pensionar cu două pensii la doua case de pensii diferite.Una din pensii este de 1454 lei iar cea de a doua este de 371 lei.Printr-o executare silită mi se face poprire la ambele case de pensii astfel că din pensia mare mi se reţine 1/3 conform legii.Această casă de pensii în calculul reţinerii nu-mi adună şi pensia mică.Din pensia mică mi se reţine tot 1/3 dar acest terţ poprit îmi adaugă la calcul şi pensia mare.
Întreb: 1. Dacă terţul poprit ce-mi este dator periodic cu distribuirea pensiei mici poate să ia în calcul şi pensia mare cu toate că nu este debitorul acesteia şi care este termenul legal pentru a proceda astfel ?
2.Dacă din pensia mică se poate face o poprire chiar dacă este mai mică decât 1/2 din salariul minim net pe economie şi care este baza legală ?
Vă mulţumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:39, 15 August 2016
Art.729 c.proc.civ.
...
(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
....

Poprirea nu a fost infiintata pe intreaga pensie - cumul pensie mica + pensie mare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie minima alialex alialex Bună ziua, Soțul meu este pensionar (pe caz de boală) cu un venit de 800 lei format di 256 lei pensie și 544 indemnizație socială. Are o poprire la ... (vezi toată discuția)
Cuantum legal poprire pensie puiut1972 puiut1972 Buna ziua , va rog respectuos sa ma ajutati in stabilirea sumei care poate fi poprita (retinuta ) din pensie de catre Casa de pensii in calitatea ei de tert ... (vezi toată discuția)
Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)