avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere contract de munca sau reducere contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere contract de munca sau reducere contract de munca ?

Buna ziua !

Sunt angajata cu 4 ore pe perioada nedeterminata la o societate comerciala, iar acum, in urma participarii la un concurs, am reusit sa fiu admisa pentru postul concurat pentru 8 ore si perioada nedeterminata (ministerul afacerilor interne, Jandarmeria Romana).

Acum nu stiu cum ar fi mai bine sa inchei situatia.

Ma gandeam, dar nu stiu daca se poate, sa raman la vechea societate cu un program redus de la 4 ore la 2 ore, bineinteles daca o sa fie de acord si patronul, si sa semnez contractul de 8 ore.


Se poate ? Care ar fi varianta cea mai buna ?
Teoretic ,cumulul de functii este admis atat la acelasi angajator cat si la angajatori diferiti,in conditiile reglementate de Codul Muncii. Singura problema ar fi in cazul dvs.sa nu cumva sa fiti incompatibila pt cumul daca desfasurati activitate in jandarmerie. Daca ne indicati pt ce functie ati concurat in Jandarmerie va putem ajuta cu un raspuns mai aplicat!
2 ore la la societatea comerciala (functionar birou) si 8 ore ingrijitor cladiri (femeie de serviciu) la jandarmerie

Se poate ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2016
volvera, utilizator
Cele doua functii nu sunt incompatibile si, prin urmare, le puteti pastra pe amandoua.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
In acest caz CAS - ul si toate celelalte se retin de la ambele locuri de munca ?
Da,pt ca veti avea 2 contracte de munca si deci statut de angajat la fiecare dintre cele 2 locuri,in consecinta si cei 2 angajatori vor avea obligatia de a retine si vira toate contributiile sociale

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Delia94 Delia94 Buna ziua! Daca am dat un concurs pentru un post ( la stat,) si l.am obtinut fiind in concediu prenatal si lucrand la o alta firma, cum as putea proceda pentru ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters189725 ContSters189725 Buna seara ,am sustinut un examen de ocupare a unui loc de munca ,am luat acel examen si la 2 zile dupa publicarea rezultatelor mi-am dat demisia de la vechiul ... (vezi toată discuția)
Ce prevede preaviz ul? Simona818181 Simona818181 Buna seara, lucrez la o firma de unde trebuie sa imi dau demisia pentru ca am luat concursul pentru un post in spital dar angajatorul vrea sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)