avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul dispare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul dispare

Intreb pentru sotia mea. A fost angajata cu Contract individual de munca. perioada de la 12-05- 2003 pana la 15-06-2004. Din septembrie 2003 , pana la 15 iunie 2004 nu a mai fost platita, motiv pentru care a intrerupt munca pe 15 iunie 2004. De la CNPAS a primit instiintarea ca i-au platit asigurarile de pensie doar pana la 1 septembrie 2003. Iar in Cartea de munca e specificat ca societatea nu face dovada executarii contractului de munca. In urma reclamatiei la Inspectoratul teritorial de munca Constanta, a primit raspunsul ca societatea nu mai functioneaza la acel sediu(localitatea 23 August) si ca trebuie sa se adreseze instantei, dar e prea costisitor. Pentru recuperarea a 8 luni vechime la pensie(doar asta doreste), trebuie platit cel putin 1000 lei la avocat, iar sansele de castig nu sunt sigure. Cum as putea sa ma adresez singur instantei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 16 August 2016
In primul rand solicitati un certificat constataor de la ORC sa vedeti daca societatea mai exista, ca sa stiti cu cine va judecati.
Daca doriti sa va adresati singur instantei de judecata, puteti face acest lucru, efectiv facand o cerere, in care aratati ce solicitati.
Insa fara avocat pe noua procedura este posibil sa va impotmoliti.

Succes!
Pribeag a scris:

... Iar in Cartea de munca e specificat ca societatea nu face dovada executarii contractului de munca. I....

In acest sens, fostul angajator nu a depus statele de plata la ITM, conform Legii nr.130/1999 in vigoare la acea data.

Find vorba despre un litigiu de munca , nu platiti taxe judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valorificare adevrinte de grupa dorurosu dorurosu Decizie de pensionare Nr. 280387 din 06-07=2016, anticipat-partial, in cuantum de 542 lei, din cuantumul \"nediminuat\" de 947 lei. Stagiul de cotizare= 39 ... (vezi toată discuția)
Concediul medical refuzat anany anany sunt insarcinata shi in urma internarii in spital am primit medical de pe data de 26-05-2010 pana pe data de 15-06-2010 ( am avut 2 medicale primul cu data de ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere la tribunal ca la itm bucuresti am facut degeaba? florion24 florion24 Am lucrat la o firma de paza din Bucuresti si aveam obiectiv la METRO Ploiesti am fost dat afara conform art 55 lit b pe data de 5 05 2010,cand mi-am ridicat ... (vezi toată discuția)