avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PLATI COTA PARTE INDIVIZA ASOCIATIE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PLATI COTA PARTE INDIVIZA ASOCIATIE PROPRIETARI

Buna ziua!Caut raspuns la urmatoarea situatie:
Bloc cu 4 etaje si spatiu comercial la parter, dat in folosinta la inceputul anului, infiintat asociatie de proprietari dupa 2 luni iar acum ne-am pus "pe roate"
La parter, inca nu este gata spatiul comercial ( s-au ce va face proprietarul, care are in proprietate si 5 apartamente din asociatia noastra).Utilitatile pentru acest spatiu sunt separate, ma refer la gaz, curent, apa.
Au obligatia, ca dupa finalizarea spatiului, sa plateasca contributii pe cota parte indiviza?Pentru ca in contractele de vanzare-cumparare se face referire doar la spatiile utile ale fiecarui apartament, cu cota parte indiviza aferenta ( totalul dand 100%), spatiul de la parterul blocului nefiind trecut in nici un document la care sa avem acces.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:40, 16 August 2016
Ca asociatie de proprietari solicitati constructorului cartea tehnica a blocului. Toate apartamentele si toate spatiile cu alta destinatie (comerciale, comune, individuale...) fac parte din acelasi bloc, din acelasi condominiu indiferent ca adera la asociatie, ca devin sau nu membri ai asociatiei de proprietari.
La cheltuielile comune participa absolut toti proprietarii apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie, in diferite proportii, dupa cota indiviza, dupa pozitie, detinere sau nu in comun a anumitor suprafete sau instalatii s.a.m.d.
De exemplu cheltuielile pentru salariul administratorului se repartizeaza tuturor dar salariul femeii de serviciu numai proprieatrilor scarii si nu spatiilor comerciale de la parter care au angajatii lor pentru curatenie. E doar un exemplu dar sunt multe alte situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)
Spatiile comerciale intra in asociatia de proprietari? FeliciaVincze FeliciaVincze Buna ziua, Daca un imobil are la parter spatii comerciale, care au intrare separata de casa scarii/scarile de bloc pentru apartamente, nu are nimic la comun ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu ascensorul bellefille bellefille Buna seara. Proprietarii apartamentelor sau spatiilor cu alta destinatie de la parterul imobilelor sunt obligati la plata cheltuielilor de intretinere si ... (vezi toată discuția)