avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiile comerciale intra in Asociatia de Proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiile comerciale intra in Asociatia de Proprietari?

Buna ziua,

Daca un imobil are la parter spatii comerciale, care au intrare separata de casa scarii/scarile de bloc pentru apartamente, nu are nimic la comun cu restul blocului, ea va intra in Asociatia de Proprietari? Adica va trebui sa platesca administrare? Oricum spatiile comerciale sunt obligate sa-si faca separat contract la gunoi, curatenie, etc...
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:12, 27 Februarie 2020
FeliciaVincze a scris:

Buna ziua,

.... nu are nimic la comun cu restul blocului, ea va intra in Asociatia de Proprietari? Adica va trebui sa platesca administrare? Oricum spatiile comerciale sunt obligate sa-si faca separat contract la gunoi, curatenie, etc...


Doamna,
Daca dvs. imi puteti argumenta ca spatiile comerciale aflate la parterul imobilului, nu au nimic in comun cu restul blocului, pot sa va dau un raspuns competent la problema dvs.
Apoi, am rugamintea sa-mi comunicati in ce calitate intrebati.
Vreau sa spun ca nu au chieltuieli care sa trebuiasca impartite...electricitatea e separata, gaz, gunoi, curatenie, tot! avem doar un perete comun, pe care banuiesc ca atunci cand va fi cazul fiecare si-l va zugravi pe partea lui. Mai mult, spatiile comerciale au intrare separata direct de la strada (pentru ca nu se intind pe tot parterul).
Intreb in calitate de proprietar de spatiu comercial, care nu intelege de ce ar trebui sa plateasca curatenia pe casa scarii, de ex. daca eu sau clientii mei nu vom intra pe acolo niciodata, avem intrare directa din strada, restul contractelor imi sunt individuale, direct cu furnizorii. Ce anume imi administreaza mie administratorul Asociatiei? peretii comuni?
Curatenia, o platesc de doua ori? gunoiul il platesc de doua ori?
un condominiu este format din mai multe subdiviziuni , in cazul dumneavoastra , sunt apartamente , spatii comerciale si spatii comune , in raport cu suprafata individuala fiecare propetar are si cota -parte,indiviza din propietatea comuna , in funtie de aceasta cota parte indiviza se repartizeaza unele cheltuieli , ( asta este legea , corecta incorecta trebuie sa ne supunem ) si ca sa va mai treaca supararea va spun ca daca la un apartament timp de 5 ani ( cifra este intamplatoare ) nu locuieste nimeni ,este obligat sa plateasca cheltuieli pe cota parte indiviza si ptr caldura ,daca se repartizeaza fara sa existe repartitoare de costuri ( si daca ar exista trebuie sa plateasca caldura ptr partile comune )
Spatiul comercial pe care il aveti e inchiriat sau l-ati cumparat si sunteti proprietar pe acel spatiu ?
Daca e inchiriat, de la cine l-ati inchiriat ?
nu are relevanta cine este propietar al acestor spatii , relevant este ,daca pentru aceste spatii comerciale sunt repatitoare de cost de bransament separat de imobil ,contracte cu furnizori de apa si energie termica separat de imobil , daca nu aveti bransamente separate de imobil prin care sa fie contorizate separat , apartineti acestui imobil care este administrat de asociatia de propietari conform cu l 230/2007 si hg 1588/2007

Alte discuții în legătură

Cota indiviza mihaialbert mihaialbert Am un spatiu comercial la parterul unui bloc. Cei din asociatia de propietari m-au trecut la intretinere cu jumatate din salariul femeii de servici( desi ... (vezi toată discuția)
Contestatie cote intretinere cocosioana cocosioana Buna dimineata, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie: -spatiu comercial la parterul unui bloc, asoc de proprietari ne pune sa platim tot ce este ... (vezi toată discuția)
Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)