avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... trecere pe un alt post
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

trecere pe un alt post

Sunt functionar public,am studii superioare,am obtinut postul prin concurs la taxe si impozite.Pot fi obligata sa trec pe post de contabil ,daca nu vreau,si daca DA atunci in temeiul carui legi?(este vorba de o primarie).
Cel mai recent răspuns: ana55 , utilizator 11:00, 19 August 2016
Postul de contabil este functie publica sau contractuala ?

este functionar public
In acest caz, devin aplicabile prevederile Legii nr.188/1999 ,si anume:

art.91
(1) Mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă ori temporară.

(2) Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public. În oricare dintre situaţii este necesar acordul scris al funcţionarului public;

b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului;

c) în alte situaţii prevăzute de dispoziţiile legale.
.......

(4) Mutarea temporară pe o altă funcţie publică se dispune motivat, în interesul autorităţii sau instituţiei publice, de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului sau, după caz, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic.

(5) În mod excepţional, mutarea temporară sau definitivă poate fi solicitată de funcţionarul public în cazul în care starea sănătăţii, dovedită pe baza unui examen de specialitate, nu îi mai permite desfăşurarea activităţii în acel compartiment. Mutarea temporară sau definitivă se face în condiţiile prezentei legi, dacă funcţionarul public în cauză este apt profesional să îndeplinească atribuţiile care îi revin.

(6) Dacă mutarea se dispune în altă localitate, funcţionarul public beneficiază de drepturile prevăzute la art. 90 alin. (3).

(7) Funcţionarul public poate refuza mutarea în cadrul altei structuri a autorităţii sau instituţiei publice în altă localitate, dacă se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 89 alin. (3). Refuzul nejustificat constituie abatere disciplinară.

art.89
...
(3) Funcţionarul public poate refuza detaşarea dacă se află în una dintre următoarele situaţii: a) graviditate;
b) îşi creşte singur copilul minor;
c) starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, face contraindicată detaşarea;
d) detaşarea se face într-o localitate în care nu i se asigură condiţii corespunzătoare de cazare;
e) este singurul întreţinător de familie;
f) motive familiale temeinice justifică refuzul de a da curs detaşării.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public braocan100 braocan100 Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa ma transfer la alt departament, in cadrul aceleiasi institutii. As vrea sa stiu cine trebuie sa-mi semneze ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui functionar public de conducere pe un post de executie evaluator33 evaluator33 in ce conditii un sef serviciu, functionar public, poate renunta la post si solicita trecere pe unul de executie. Va multumesc (vezi toată discuția)
Contestatie cariera functionar Justitiarul711 Justitiarul711 Un functionar public absolvent al unei facultati de economie, care lucreaza in cadrul serviciului de evidenta, poate fi mutat prin dispozitie de primar, fara ... (vezi toată discuția)