avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plata pensie facultativa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plata pensie facultativa

Buna ziua , am contribuit din 2007 decembrie la un fond de pensie facultativa, pana aztazi , 8 ani si 8 luni , ca participarea mea ca angajat din banii mei . Am implinit 60 de ani si fiind si in pensie de invaliditate de gradul III.,indeplinesc conditiile de pensionare acum si doresc ca sumele acumulate sa-mi fie platite . Se poate alege si in transe pe periode pe care eu le stabilesc ?
Se vor retine din banii mei platiti impozit pe venit 16% si contributie de sanatate 5,5%, din activul net cumulat conform noilor reglementari ? Daca platile lunare sunt sub 1050 lei si asa se vor retine impozite ?
Cum asa? Participantii la o pensie facultativa la varsta la care devin eligibili afla , ca de fapt pensiile lor se impoziteaza , din banii pe care au platit odata impozitati din salariile lor!

va rog sa-mi raspundeti, multumesc

Alte discuții în legătură

Impozitele în cazul unei pensii de la pilonul iii II_Maria II_Maria Bună ziua, Privind impozitele în cazul unui pensionar cu pensie de 1000lei, care știu că nu se impozitează. Urmează să primesc aprox. 10000 de la ... (vezi toată discuția)
Cumul de venituri: pensie invaliditate ii + contract colaborare traducere Vasile Rascanu Vasile Rascanu Am o pensie de invaliditate dradul II . Anual , pana acum, am avut si am un singur contract de colaborare cu o editura pentru traducere roman anual, mai mult ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii vs pensie invaliditate barnos barnos la iesirea la pensie de invaliditate gr.3, conf. legii trebuia sa primesc 7 salarii compensatorii; nefiind bani la buget aceste salarii s-au platit in 4 transe ... (vezi toată discuția)