avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Raspundere solitara la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Raspundere solitara la executare silita

bună ziua , am un SRL (din 95 cu capital social 400 ron )
unic asociat și administrator,din decembrie 2009 nu am depus nici o declarație pentru firma ,și nici de întrerupere activitate.
nu am semnat nici un aviz pe firma sau personal, în septembrie 2014 am văzut pe net o decizie ANAF de răspundere solitara pentru mine iar în ianuarie 2015 procedură executare silită.
Am rămas de plată 2009, 3500 ron tva, un forfetar al lui Boc iunie - decembrie 2009,eu îl consider ne legal(nu trecuse 6 luni prin codul fiscal)discriminatoriu deoarece eram pe pierdere iar impozitul pe profit 16%,
1000ron (amenda garda financiara ,rămășiță din 2500 din 2004) .
Nu am venit și trăiesc cu mama din pensia ei.
Dețin 16 % dintr-un apartament 3 camere moștenire (tatăl a murit), 16% fratele meu,iar restul mama .
Din ce am citit la societate srl se răspunde cu patrimoniu firmei( 400 ron),pot fi evacuat din apartament de executor,
având în vedere dobânzile,penalizări,dobânzi la dobânda și amenzi pentru ne depunerea formularelor din decembrie 2009
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:36, 20 August 2016
Asa este "la societate srl se raspunde cu patrimoniul firmei" si uneori si cu patrimoniul celui/celor raspunzatori (de exemplu, administratori, asociati), atunci cand li se atrage raspunderea si nu se contesta.
In situatia dvs. sunt incidente doua chestiuni:
1) teoretic puteti fi executat pe cota de proprietate din apartament (presupunand ca venituri nu exista), insa in fapt nu cred ca se va intampla asa ceva;
2) in situatia in care se va face primul act direct de executare silita, veti putea contesta executarea, in termen, invocand vicii de comunicare, atat cu privire la debit, cat mai ales la stabilirea raspunderii in solidar cu societatea (banuiesc ca in baza art.27 cpf vechi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răspundere solitara la executarea silita marin68 marin68 bună ziua , am un SRL (din 95 cu capital social 400 ron ) unic asociat și administrator,din decembrie 2009 nu am depus nici o declarație pentru firma ,și ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
Firma fara activitate, datorii acumulate catre stat si diverse companii midnightk midnightk Buna ziua! Va scriu in legatura cu o problema: in 2009 am infiintat o societate, alaturi de un prieten foarte bun (niciodata sa nu faceti afaceri cu ... (vezi toată discuția)