avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere teren

Buna seara!
Stam intr-o curte cu un unchi ( case diferite sunt 2 parcele de teren) iar acesta a decedat anul acesta!Terenul a fost cumparat de unchiul meu de la un proprietar in urma cu aproape 40-50 de ani si apoi i la vandut lui bunicul! Unchiul detinea o parcela de teren cu deschidere pe o strada si a mai cumparat si parcela de teren de 250 m patrati (pe care se afla acum casa noastra) de la vecinul din spate iar aceast teren nu are deschidere la nici o strada. I l-a vandut bunicului cu promisiunea ca ii cedeaza din terenul lui o iesire pe strada pe care pe care are deschidere terenul lui insa acest lucru sa facut la mica intelegere fara act. Tatal meu a mostenit de la bunicu casa in care stam si terenul (fara deschidere stradala in acte ).In realitate avem o carare de acces la strada de aproximativ 1m latime si vre-o 12 m lungime cu o poarta (de 80 cm latime) dar in acte aceasta apartine unchilor. Acum dupa decesul unchiului matusa mea vrea sa rezolvam de comun acord problema cararii sa ne cedeze cararea iar noi sa ii cedam o portiune din terenul nostru pe care ei au ocupat-o cand si-au facut casa si care este mult ai mare ca dimensiune. Intrebarea mea este care este deschiderea minima legala pe care trebuie sa o aiba terenul nostru? Legal ce deschidere minima ar trebui sa imi cedeze? Pentru ca intr-o discutie cu varul meu acesta mi-a spus ca matusa imi cedeaza cararea dar sa imi cumpar o poarta mai ingusta ca el vrea sa isi inchida garajul si mai ocupa din spatiu de pe carare si daca deschid poarta ii zgarii garajul!
Cel mai recent răspuns: ali77mada , utilizator 16:39, 15 Septembrie 2016
Sunt trei modalitati pentru a obtine acces la calea publica - fie prin conventie. fie prin uzucapiune, fie in instanta de judecata. Ca atare trebuiesc luate si analizate fiecare in parte.
Latimea minima pentru deschidere la strada este de 3,5 ml, am avut si eu un proces, la care judecatorul a decis asa. Ar trebui sa faceti iesirea din indiviziune la judecatorie, cu masuratori facute de un expert tehnic judiciar, ca sa nu mai aveti probleme, sa ramaneti cu suprafata de teren intreaga(daca ziceti ca v-a ocupat mai mult teren decat este cararea) si cu o deschidere acceptabila la drum.Succes.
din ce oras sunteti? Cumva din Constanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mceline mceline Am certificat de mostenitor (mostenitor al bunicilor, tatal meu fiind decedat) prin care imi revine 1/5 din mai multe parcele de teren. Cu multi ani (10-15 ... (vezi toată discuția)
Parcela de drum patica patica Va rog frumos sa m-a lamuriti si pe mine cu urmatoarea situatie: s-a cumparat un teren de catre 2 proprietari pe care se construieste deja o casa in ... (vezi toată discuția)