avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CADASTRIST
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CADASTRIST

Buna dragii mei

Am un teren in judetul Calarasi si trebuie sa-i fac cadastru. Cand m-am dus la primarie in comuna cu pricina mi-au zis ca nu mai au cadastrist. Intrebare: il pot lua din Bucuresti unde locuiesc sau trebuie din raza teritoariala unde exista pamantul?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:01, 21 August 2009
Eu va recomand totusi sa mergeti la OCPI si sa-i intrebati pe acestia, deoarece pot refuza avizarea documentatiei unui cadastrist de pe alte meleaguri desi, in opinia mea, nu conteaza din ce parte a tarii este cadastristul.
Acesta trebuie sa fie autorizat si recunoscut de O.C.P.I., deoarece documentatiile lui cadastrale trebuie vizate de OCPI local, si numai dupa aceea imbilul poate fi intabulat. ;)
Si eu zic la fel .... Cel care este in zona respectiva are deja planurile generale, poate chiar de detaliu, planurile parcelare samd. Unul din Bucuresti .. va trebui sa alerge mai mult decat unul din zona.
De fapt chiar cadastristii din zona respectiva .... si-au impartit felia sinu intra unul peste altul.
Legea nu interzice ca un inginer cadastral dintr-o localitate sa execute lucrari in alta localitate...dar s-ar putea sa va coste mai mult. Este mai indicat sa luati legatura cu un inginer din zona in care se afla situat terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cine ma judec? getuta2 getuta2 In legatura cu documentatia cadastrala gresit intocmita, prin care parcela mea se suprapune in coordonate peste cea a vecinului, pe cine sa dau in ... (vezi toată discuția)
Cadastru intabulare cerul cerul Buna ziua! In urma unei succesiuni am in posesie un teren.Nu reusesc sa gasesc aceasta parcela.Este un teren intravilan si mi se pare normal ca sa existe ... (vezi toată discuția)