avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis bloc fara asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis bloc fara asociatie

Bună ziua!
Vă cer scuze pentru ca scriu unde apar intrebari legate de asociația de proprietari, dar nu stiu unde sa ma adresez. Acoperisul blocului este avariat si sunt infiltratii la fiecare ploaie. Noi nu facem parte dintr-o asociatie de locatari, deoarece la noi in oras nu mai există. Am vorbit cu venicii sa reparam, dar cand vine vorba de strans banii, nu se mai intampla nimic. Suntem 5 apartamente pe coloană, dintre acestia 3 sunt ok, dar ce fac cu restul? Care ar fi procedura? M-am saturat sa ma tot rog de ei!!! Va multumesc!!
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
mel28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:57, 19 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Perfect! Dar daca voi primi un raspuns de genul ”Dati-ma in judecată ca oricum nu am bani”?
Cum se va proceda?
mel28 a scris:
Noi nu facem parte dintr-o asociatie de locatari, deoarece la noi in oras nu mai există.

Organizati-va dumneavoastra in asociatie de proprietari asa cum sunteti intr-o scara, un bloc sau cateva blocuri din jurul dumneavoastra. Asa puteti rezolva mai usor problemele comune.

Sigur ca puteti incerca sa faceti reparatia si fara asociatie. Organizati un grup de initiativa (3-4 proprietar) care sa caute firme de profil, sa obtineti 2-3 oferte sau devize estimative pentru reparatia respectiva. Apoi anuntati toti vecinii si va intalniti intr-o sedinta. In acea sedinta hotarati ce ofeta alegeti si asa stiti cu aproximatie pretul total. Faceti repartizarea cheltuielilor pe fiecare proprietar pe un tabel unde sa semneze fiecare vecin si stabiliti un termen pentru plata acestor sume. Desemnati un vecin care sa adune banii si 1-2 vecini care sa incheie contractul cu executantul lucrarii.
Dupa ce adunati o buna parte din bani incepeti lucrarea si continuati sa adunati bani.
Daca un vecin nu vrea sa plateasca sigur ca puteti sa-l notificati si apoi sa-l actionati in judecata unde solicitati suma ce o datoreaza cat si alte cheltuieli.
Important este ca acel grup de initiativa sau 2-3 oameni pe care-i alegeti sa se tina de treaba, sa faca pasii corect, sa mearga pana la capat ca si reprezentanti ai proprietarilor, inclusiv in instanta, asa cum ar face-o un presedinte de asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc ioana2122 ioana2122 Buna ziua...v-am mai scris despre problema pe care o intampinam cu infiltrarea apei si pana acum am tot facut sesizari catre presedinte , primarie, iar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu subsolul blocului MariusCristi MariusCristi Stau intr-un bloc care nu are infintata asociatie de proprietari sau mai bine zis a avut dar au desfintat-o. Blocul are 20 de apartamente. Ne-am strans si am ... (vezi toată discuția)