avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare teren succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare teren succesiune

Buna ziua,

Doresc sa fac succesiunea dupa bunicii mei pentru un teren in Rosia Jiu. Ultimul domiciliu al bunicilor Bucuresti, data decesului 1998 respectiv 2004.

Pentru acest teren am un contract de vanzare cumparare in original datat 1950.

Cum pot afla informatii legate de teren , unde este situat exact , exista sau nu constructie pe el - abuziv, care ar fi valoarea de piata in conditiile in care vor fi costuri cu succesiunea, cadastru , impozit de platit din urma etc. astfel incat sa pot lua o decizie daca realizez succesiunea sau daca imi exercit dreptul de a vinde drepturile succesorale pe acel teren catre o ruda interesata.

Sunt singurul mostenitor.

Va multumesc,
Lucian

Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
luciano11, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:57, 19 August 2016
Buna ziua !
Puteti afla informatii despre teren de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Jiu in masura in care aveti toate datele legate de teren, respectiv , numar cadastral / numar de carte funciara , precum si de la Primaria comunei in a carei raza teritoriala se afla situat terenul legat de impozitul pe care il aveti de plata ( Directia de Impozite si Taxe Locale ).
Ca sa afle locatia (si implicit valoarea) ii trebuie certificat de mostenitor ca sa justifice interesul catre autoritati, iar ca sa scoata certificat trebuie sa dezbata (si apoi eventual sa cadastreze, intabuleze, sa cheltuiasca si apoi sa vanda), iar userul nu vrea sa dezbata succesiunea (tocmai ca sa nu cheltuiasca), caci ar putea sa vanda direct drepturile succesorale, catre ruda sa, daca ar sti ca valoarea terenului este redusa, insa nu poate afla valoarea terenului caci nu stie unde se afla ...si cercul vicios se reia. Complicat !
In contractul de vanzare cumparare sunt mentionati doi vecini , borna satului (nu stiu ce poate sa reprezinte) si la rasarit soseaua ( ma gandesc ca este drumul judetean actual) . Am trimis un mail la primaria din sat cu o cerere de identificare a terenului si le-am trimis contractul de vanzare cumparare .
Pentru a vinde drepturile succesorale este suficient contractul de vanzare cumparare datat 1950 ? sau sunt necesare si alte documente in vederea evidentierii exacte a terenului ? Multumesc !
Pentru vanzarea unei mosteniri (altfel spus a drepturilor succesorale) nu este nevoie de niciun contract din 1950, caci cumparatorul nu cumpara un bun individual determinat zis ut singuli, ci cumpara o universalitate de bunuri, un patrimoniu, cu tot ce se gaseste in el (inclusiv terenul in discutie), plus pasiv, adica datorii daca ar fi pe acolo (bineinteles daca nu s-a prevazut altfel asupra pasivului). Desigur, vanzatorul este obligat sa predea apoi tot ce tine de patrimoniul succesoral vandut, adica actul din 1950 si orice altceva, iar cumparatorul face ce il taie capul, revendica, gaseste terenul, merge in instanta, adica preia toate drepturile defunctului.

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire laurentiuo laurentiuo mama mea a decedat in urma cu 2 ani. mai am un frate. am decis cu el si tata ca tata sa-mi faca contract de vanzare-cumparare cu drept dupa moartea lui, iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru o parte din bunuri oliviamocan oliviamocan buna, as vrea o lamurire cu privire la succesiune. Poate sotia sa deschida succesiune dupa moartea sotului doar pentru un teren pe care vrea sa-l vanda si nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune doina99 doina99 Buna ziua! Daca 3 mostenitori detin un act de succesiune (o casa mostenita de la parinti) si doresc sa o modifice in favoarea unuia dintre ei ce posibilitati ... (vezi toată discuția)