avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua!
Daca 3 mostenitori detin un act de succesiune (o casa mostenita de la parinti) si doresc sa o modifice in favoarea unuia dintre ei ce posibilitati au pentru aceasta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:52, 12 Februarie 2010
Trebuie sa fiti o idee mai specifica. La ce faceti referire cand scrieti "act de succesiune"? Daca succesiunea a fost dezbatuta si cei 3 mostenitori au obtinut un certificat de mostenitor pe care figureaza ca succesori in drepturi ai defunctului, iar in compunerea masei succesorale, pe acelasi extras figureaza casa in cauza, solutia cea mai facila ar fi un contract de partaj voluntar prin care casa este atribuita unuia dintre cei trei mostenitori, ceilalti doi urmand sa primeasca fie alte bunuri din masa succesorala, fie sulta, fie nimic, dupa cum se inteleg.
Pe de alta parte daca prin "act de succesiune" intelegeti pur si simplu un act de proprietate in care figureaza ca titular defunctul, atunci trebuie dezbatuta succesiunea, iar in cadrul procedurii succesorale, casa poate fi atribuita unuia dintre mostenitori, ceilalti renuntand la succesiune.
Isi vand cotele parti din mostenire catre cel de al treilea succesor.
Exista un certificat de mostenitor in care sunt cuprinsi cei trei mostenitori.
buna ziua!
pot fie partaja, fie sa faca act de vanzare-cumparare pe cotele indivize, fie donatie pe cote-dar actul de donatie este discutabil, daca donatorii au mostenitori rezervatari etc...
va recomand partajarea masei succesorale, este o procedura relativ flexibila iar in ceea ce priveste costurile, nu datorati impozit la stat, spre deosebire de vanzare-cumparare ori donatie.

Alte discuții în legătură

Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune alex333 alex333 Doresc sa deschid succesiunea am divergente cu fratii si mama mea si vreau sa cer iesirea din diviziune cu un teren si casa parinteasca. Mentionez ca tatal meu ... (vezi toată discuția)