avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suprapunere copil in timpul stimulentului de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suprapunere copil in timpul stimulentului de insertie

Buna ziua,pe data de 3.10.2014 s-a nascut primul copil, iar eu (tatal) fiind singurul care realiza venituri am ales sa nu intrerup munca si sa primesc stimulent de insertie , care era in valoare de 500 lei. Am fost in continuare la servici , fara sa am vreo intrerupere,pana pe data de 23.12.2015 cand s-a nascut cel de al doilea copil , deci diferenta dintre ei fiind de 1 an si 2 luni .Cu data de 3 ianuarie am depus dosarul optand pentru CCC pentru noul nascut. Angajatorul mi-a suspendat cu aceea data plata stimulentului de insertie, deoarece pentru al doilea copil am decis sa stau acasa 2 ani deci in CCC. Dat fiind situatia data , intre cei doi copii exista suprapunere, deoarece primul copil abia avea 1 an si 2 luni la nasterea celui de-al doilea. Mi s-a spus ca nu se poate sa mi se plateasca suprapunerea deoarece cu primul copil eu practic am muncit si optasem pentru stimulentul de insertie si ca acest stimulent nu inseamna ca esti in CCC ca sa se aplice legea suprapunerii. Va rog sa ma lamuriti si pe mine , daca in cazul meu se aplica legea suprapunerii si cum trebuie calculata, de cand trebuia calculata si ce cuantum .Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 20 August 2016
1. Au dreptate cei care v-au spus asa ceva.

2. Pentru un raspuns oficial ca recomand sa va adresati ANPIS, pe: www.prestatiisociale.ro/contact

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma suplimentara suprapunere nasteri adelaneagoe adelaneagoe Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: -primul copil s-a nascut pe 18.02.2015 -am optat pt CIC de 1 an -am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil. ioan_claudiu84 ioan_claudiu84 Buna ziua. In ziua de 26.01.2014 s-a nascut fiica mea ,iar luna mai 2014 am intrat in concediu crestere copil,incepand cu luna iulie m-am reintors la munca, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie 01.07.2016 jojo2 jojo2 Pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie de pana la 3 ani/respectiv 4 ani ptr copilul cu handicap in cate zile lucratoare sau calendaristice sunt ... (vezi toată discuția)