avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen legal pentru preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen legal pentru preaviz

Buna ziua,
Sunt (Am fost???) ofiter in cadrul MApN. Mi-am depus demisia in data de 01.07.2016, iar pana acum (20.08.2016) nu am primit nici un raspuns pentru solicitarea mea de a fi trecut in rezerva. Pana acum am beneficiat de zile de CO pe durata lunii august, dar si acestea se termina, iar teoretic eu ar trebui sa ma intorc la munca.
Care e termenul legal pentru ca solicitarea mea sa produca efecte (chiar daca nu am primit un raspuns in acest sens)? Si conform carei legi?
Pentru ca eu deja incep sa resimt o usoara bataie de joc la adresa mea, in conditiile in care deja au trecut mai mult de 50 de zile de la data solicitarii.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 13:08, 21 August 2016
In
cazul dvs se aplica Legea 360/2002 coroborata cu Legea 188/1999.

Puteti considera abuz din partea angajatorului faptul ca nu da curs demisiei dvs.
Dupa cate observam,in Legea 80/1995,in cuprinsul CAPITOLULUI VII: Trecerea in rezerva sau direct in retragere a cadrelor militare, la art 85 lit.h se vorbeste despre demisie ,dar nicaieri nu regasim o reglementare despre preaviz sau durata acestuia,ca in cazul angajatului civil cu cim sau raport de serviciu,de aceea am facut o asociere cu functia publica si functionarul public.
In schimb,se face referire la faptul ca pina la comunicarea ordinului de trecere in rezerva, cei in cauza sint obligati sa-si indeplineasca atributiile functiilor in care sint incadrati, precum si toate indatoririle ce le revin.
Atunci,ma mai pot gandi si la posibilitatea ca tocmai aceasta perioada de la data la care ati depus raportul ,pana la comunicarea ordinului sa fie asimilata unui preaviz ,dar fara un termen reglementat , acesta curgand asadar intre data depunerii raportului si comunicarea ordinului de trecere in rezerva cand incetati practic si activitatea.Cu alte cuvinte,durata preavizului sa nu fie explicit reglementata dar sa se deduca tacit din formularea articolului,mai ales ca in toata aceasta perioada exista obligatia de apresta activitate din partea dvs,respectiv a va indeplini functiile atributiile
Tocmai pe acest fapt s-ar putea sa se intemeieze intarzierea despre care vorbiti .
Asadar,in opinia mea,terminati co,va reintoarceti in unitate,va reluati activitatea si asteptati ordinul de trecere in rezerva. Daca aveti un jurist in unitate il puteti consulta sa aflati si opinia dansului ,alta solutie nu intrevad,caci lucrati in armata iar ordinele nu se discuta,se executa !:yes:
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
ContSters400311, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cadru militar ContSters405252 ContSters405252 Buna ziua! Sunt cadru militar si mi-am depus demisia acum aproape 30 de zile calendaristice. Demisia inseamna si trecere mea in rezerva, dupa cum mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Ce daca imi este incalcata perioada legala de preaviz in cazul demisiei?? Adrian1483 Adrian1483 Daca un angajat demisioneaza din cadrul sistemului national militar, iar durata de preaviz ii este incalcata (mai exact, pana la eliberarea din functie au ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de concediu de odihna lex_ad lex_ad sunt angajat la MAPN si beneficiez de 30 de zile de concediu de ohihna dar eu vreau sa-mi dau demisia in luna august, deci o sa se calculeze zilele ce au mai ... (vezi toată discuția)