avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DESFIINTAREA UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DESFIINTAREA UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI

Ce demersuri legale trebuiesc facute pentru desfiintarea unei A. P. ? Motivele sunt urmatoarele : 1. nu exista un acord de asociere ; 2. nu exista o proprietate comuna de administrat si gestionat , prin proprietate comuna intelegandu-se proprietatea in care toti proprietarii din asociatie detin o cota-parte indiviza ; sediul declarat in fata judecatorului delegat nu a existat vreodata .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 22 August 2016
Buna ziua,
1. Ca sa se constituie o asociatie trebuia sa existe un P.V de constituire semnat de proprietari (minim 50% +1 conf art. 4 din legea 230/2007)
2. Macar acoperis si pereti exteriori are acea constructie? Are si tevi de apa si canalizare? Acelea sunt PARTI COMUNE CE TREBUIE ADMINISTRATE.
3. Judecatorul, ca sa pronunte o sentinta, a stabilit ca EXSTA sediul asociatiei bazandu-se pe inscrisurile de la dosar. Daca veti putea dovedi falsul acelor inscrisuri atunci se poate solicita pedepsirea clor vinovati.
4 Cauzele de desfiintare a unei asociatii de proprietari le gasiti in Lege nr. 230/2007. Atentie sunt necesare semnaturile a cel putin 2/3 din componenti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1.asociatia are un CUI obtinut in 1994 , pe legea veche ; 2.da... cladirea are pereti si conducte insa acestea nu sunt parti comune pentru toti proprietarii din asociatie si asta pentru ca asociatia are 9 blocuri cu cel putin 8 etaje ,nu toti proprietarii din asociatie detin cote-parti indivize din acesti pereti si conducte ;4. in care articol din legea 230 sunt cuprinse cauzele de desfiintare a unei AP ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
albuemanoil, utilizator
Articolul 8
(1)Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel putin 2/3 din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(2)Orice modificare sau completare se inregistreaza la judecatoria care a emis incheierea judecatoreasca de infiintare, fara alte formalitati.
Asta inseamna ca si desfiintarea se face asa.
Daca un bloc (sau o scara) doreste sa aiba asociatie proprie atunci va infiinta o astfel de asociatie desprinzandu-se din vechea asociatie fara a o desfiinta pe aceia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
dispozitiile ord.26/ 2000 sunt aplicabile si in cazul desfiintarii unei A.P. ? i n ROMANIA asocierea persoanelor , capitalurilor, activelor... este libera sau nu ?
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
albuemanoil, utilizator
In cazul asociatiilor de proprietari se aplica legea 230/2007 si HG 1588/2007. Ordinul 26/2000 se aplica pentru ONG, fundatii, uniuni...
In Romania, ca oriunde in lumea civilizata, persoane se pot asocia in limitele legii. Asa ca nu e "la liber" orice fel de asociere.

Alte discuții în legătură

Mai este legală o asociație care a fost înființată în 1997 ca un singur condominiu, cu toate că e formată din 458 de proprietari ce locuiesc în 9 blocuri și 28 de scări ? flory_mr flory_mr În aproape orice articol din Legea nr. 196/2018 Condominiul și Proprietatea Comună se referă (se aplică în listele de plată lunare) doar pentru maxim ... (vezi toată discuția)
Inlocuire coloana comuna de apa calda pe verticala elena covaci elena covaci Cheltuiala cu inlocuirea unei coloane comune de apa calda pe verticala dintr-un imobil se repartizeaza conform cotei indivize si trebuie sa plateasca si cei ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)