avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti

Buna ziua!
Dupa cum am scris si in titlu am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti la schimbarea sanctiunii unei amenzi contraventionale. Am primit saptamana trecuta o scrisoare din partea primariei precizandu-se ca trebuie sa platesc amenda. Cum pot face dovada hotararii daca nu mai am comunicarea? Pot scoate un extras ceva de la registratura/arhiva judecatoriei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Se7en10 , utilizator 00:58, 29 August 2016
Da, puteti solicita o copie legalizata a hotararii.
Formulati cerere adresata presedintelui instantei in acest sens si anexati taxa de timbru de 5 lei pentru legalizare.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa mergeti la instanta care a pronuntat sentinta, sa faceti cerere pentru a primi copii xerox de pe sentinta si, cu plata unei taxe de timbru de 5 lei, sa o si legalizati.
Cu acea sentinta, legalizata, va prezentati la primarie si dovediti cele sustinute.
Cererea se face tot la registratura nu? De asemenea timbrul de 5 lei se plateste doar la primaria unde am domiciliul? Iar legalizarea se face prin anexarea timbrului sau trebuie sa merg la un notar ?
Cererea la registratura,taxa de timbru la primaria unde domiciliati,anexati chitanta in original la cererea respectiva,nu este nevoie sa mergeti la notar.
Puteti scoate alta hotarare facand xerox de la dosar si apoi o legalizati.
Daca aveti nr de dosar e simplu de rezolvat.

Alte discuții în legătură

Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Hotarire de divort lilistiuca lilistiuca in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta divort pompiliairina pompiliairina Ce trebuie sa fac pentru a definitiva o sentinta de divort. Fac mentiunea ca au trecut cele 30 zile de la comunicare, iar cealalta parte implicata nu a depus ... (vezi toată discuția)