Timp de 10 ani am avut o relatie cu o colega de serviciu,timp in care i-am oferit diverse obiecte,dar si efectuarea unor lucrari la apartamentul ei(constand in renovarea bai,dormitorului,bucatariei).Toate aceste lucrari fiind efectuate de mine pe cheltuiala mea -undeva la 30 000 Euro.Am inlocuit ferestrele cu unele termopan,usile din interior,gresie ,faianta,parchet laminat.Am construit mobilierul de bucatarie,dormitorul .I-am cumparat electrocasnice(cuptor incorporabil,plita incorporabila,hota incorporabila,cuptor cu microunde,robot de bucatarie,televizor,aspirator,telefon mobil,cafetiera si multe altele)Acum m-a parasit spunand ca in tot acest timp nu a existat nimic intre noi.Va intreb ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera aceste bunuri dar si o parte din banii pe care i-am cheltuit cu amenajarea apartamentului.
Bunurile pe care aveti facturi le puteti revendica.. acuma depinde si care e situatia, le-ati luat pt dvs, i le-ati facut cadou.., iar pt imbunatatiri aveti un drept de creanta insa pt care curge un termen de prescriptie de 3 ani. Termenul curge de la data de la care se naste dreptul la actiune..
@blondulfane, tot ce ati facut in decursul timpului, (1) ati facut-o pentru propria placere (a oferi, este in fapt o satisfacere a nevoii donatorului) si (2) ati facut-o sub forma operatiunii juridice denumita - dar manual - care in esenta este o donatie, care la randul ei are un caracter irevocabil. Deci ...asa cum vi s-a spus ... atentie mare pe viitor.
P.s. voi fi sincer cu dvs. - la prima citire a mesajului dvs. am crezut ca este o gluma, sau o faza din seria B.D. in actiune sau B.D. la munte si la mare. No offence !
Timp de 10 ani am avut o relatie cu o colega de serviciu,timp in care i-am oferit diverse
Chiar dvs afirmati ca i-ati oferit, deci nu ati imprumutat-o, nu v-a cerut ea bani pt renovare.In cei 10 ani banuiesc ca ati stat impreuna in apartamentul ei. Socotiti chiria pe 10 ani pe care nu cred ca ati platit-o. Suma e mult supraestimata 30.000 euro.
Faptul ca dupa 10 ani v-ati despartit nu va da dreptul s-o faceti escroaca!